· El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha participat aquest matí en la inauguració de la 47a edició de la Universitat Catalana d’Estiu, a Prada de Conflent
· Homs ha fet una crida a "anar junts i units" per defensar els interessos de Catalunya i impedir que l'Estat "imposi sense problemes les seves posicions"
Foto del conseller Homs
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha mostrat avui la seva desconfiança en les propostes de reforma constitucional plantejades darrerament pel PP i el PSOE i ha assegurat que el Govern no considerarà cap plantejament que no incorpori la possibilitat de fer un referèndum d’autodeterminació.
 
“No considerarem cap proposta que no incorpori la llibertat i la democràcia a efectes de Catalunya, perquè no es possible incardinar Catalunya si no és en un marc de reconeixement del seu dret a l’autodeterminació i a poder-lo exercir en llibertat i en democràcia”, ha avisat Homs.
 
El conseller ha justificat aquesta manca de confiança per les actuacions de les institucions espanyoles en els darrers anys i ha afirmat que, davant una oferta com aquesta, Catalunya ha de tenir “memòria”: “No ens fiem de cap plantejament que no pugui ser avaluable. No ens fiem de les seves paraules perquè l’experiència ha sigut la que ha sigut”, ha manifestat.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions en la inauguració de la 47a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), que enguany porta per lema 'Dinamismes de coneixement i esperances d'alliberament'.
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha recordat que "també en un mes d'agost" de fa quatre anys, l’aleshores president del Govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, va anunciar una reforma constitucional que es va dur a terme “en quinze dies” per “liquidar” l'autonomia financera. ”I no hi ha autonomia política si no hi ha autonomia financera. Això vol dir que van posar de fet la primera pedra de la liquidació de l’estat de les autonomies”, ha afirmat.
 
 
Per aquest motiu, Homs ha fet una crida a “anar units” per evitar que l'Estat torni a imposar la seva voluntat sobre els interessos de Catalunya. “Només som forts i ens podrem fer respectar si anem junts i anem units. Si ens dividim i ens despistem, es fàcil que puguin imposar sense massa problemes les seves posicions”, ha advertit.
 
En aquest sentit, el conseller ha alertat que “sense instruments d’autogovern no hi ha possibilitat de debatre ni de proposar polítiques ni socials, ni a favor del creixement econòmic, ni per garantir la nostra cultura, llengua i identitat”.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Foto del conseller Homs. Autor: UCE

Foto del conseller Homs. Autor: UCE
JPG | 919

Foto del conseller Homs. Autor: UCE

Foto del conseller Homs. Autor: UCE
JPG | 764