El president Mas durant la seva compareixença
El president Mas durant la seva compareixença
 
  • En el torn de rèplica als grups parlamentaris, el cap de l’Executiu ha revelat que durant la negociació del pacte fiscal va mantenir diverses reunions amb el president espanyol i ja li va “advertir”: “no teniu el termòmetre  ben posat del que està passant  a Catalunya

 

  • Artur Mas insisteix que les eleccions del 27S “no es fan ni per frivolitat ni per lleugeresa, sinó per compromís, coherència i qualitat democràtica del país”, perquè “no es pot ser indiferent” al que demana una “majoria molt àmplia” del país
 
 
“Si només són unes eleccions autonòmiques, com és que el president del Govern espanyol en parla amb la dona més poderosa de tot Europa? Com pot ser que se’n parli en una cimera bilateral?”. Pel president de la Generalitat, Artur Mas, el fet que Rajoy i la cancellera alemanya hagin tractat la qüestió catalana demostra que “els dirigents espanyols ja saben què volen dir políticament aquestes eleccions i per això les intenten avortar i enfonsar amb totes les armes que tenen al seu abast”. “O és que ha deixat de ser un tema de política interior per convertir-se en un tema de política europea de primer nivell?”, ha insistit.
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha revelat aquesta tarda a la diputació permanent del Parlament que durant la negociació del pacte fiscal que es va produir arran de la primera gran mobilització de la Diada va mantenir “vàries reunions de 5 i 6 hores seguides” amb el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “de les quals no se’n va assabentar ningú”, i ja li va “advertir”: “no teniu el termòmetre  ben posat del que està passant  a Catalunya, teniu una ignorància total del que està passant a Catalunya”. “I com sempre no em van fer cas”, ha denunciat durant la seva rèplica als grups parlamentaris.
 
El cap de l’Executiu ha insistit que la convocatòria del 27S “no es fa ni per frivolitat ni per lleugeresa, sinó per compromís, coherència i qualitat democràtica del país”, perquè “no es pot ser indiferent” a la demanda d’una part “molt majoritària” de la societat catalana. “Ens diuen que avançant eleccions no es construeix un país”, però “què farien cada any amb manifestacions d’un milió i mig de persones al carrer, el 90 per cent dels ajuntaments del país i dos terços del Parlament a favor del dret a decidir, mirar cap a un altre costat?”, s’ha preguntat Artur Mas. “Els asseguro que tot això que estic fent no en té res de comoditat”, però “si actuo així és per coherència, perquè tenim un mandat democràtic com una catedral”, ha reblat.
 
 
“Un estat de dret de mínima qualitat no organitza un espectacle així”
 
Davant les preguntes dels grups parlamentaris sobre els escorcolls realitzats a la Fundació CatDem, el president de la Generalitat ha denunciat “l’actuació absolutament barroera” de determinats poders de l’Estat, que “han muntat un espectacle” a un mes del 27S. “Un estat de dret de mínima qualitat no organitza un espectacle així”, ha denunciat el cap de l’Executiu, i ha advertit que “en les properes setmanes d’aquí al 27S em jugo el que vulguin que veuran nous muntatges”. “Això no és estat de dret ni democràcia”, ha sentenciat.
 
El cap de Govern ha reiterat la seva “predisposició” a “donar sempre explicacions” i ha recordat que “davant de casos certs, provats i reals, encara que siguin legals, si voregen la línia del comportament ètic, jo he pres decisions” i “les seguiré prenent”, perquè “no eludeixo responsabilitats”. “La meva actitud sempre ha estat proactiva, donar la cara i explicacions”, és “el que sempre he procurat i el que he fet sempre”. “No eludeixo les responsabilitats” perquè “sento l’obligació democràtica i institucional de donar explicacions”, ha manifestat el cap de l’Executiu.
 
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del president Mas durant la seva compareixença

Fotografia del president Mas durant la seva compareixença
JPG | 303