• La consellera de Governació i l’alcaldessa de Barcelona es reuneixen en el marc de la Comissió Mixta Generalitat de Catalunya – Ajuntament de Barcelona
  • Borràs destaca la voluntat de les institucions catalanes d’abordar la crisi europea dels refugiats amb la reunió que tindrà lloc dilluns vinent
Imatge de la trobade de la comissió mixta Generalitat-Ajuntament de Barcelona
La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha fet una valoració positiva de la reunió de la Comissió Mixta Generalitat de Catalunya - Ajuntament de Barcelona mantinguda aquesta tarda al Palau de la Generalitat, la primera després de les eleccions municipals del mes de maig. Borràs ha destacat “el clima de lleialtat institucional i col•laboració que ha regit la trobada, que ha permès calendaritzar una sèrie de reunions sectorials que tindran lloc al llarg del mes de setembre amb la finalitat d’avançar en àmbits d’actuació concrets que permetin millorar els serveis que reben els ciutadans i les ciutadanes de Barcelona”.

La reunió de la Comissió Mixta Generalitat de Catalunya - Ajuntament de Barcelona celebrada al Palau de la Generalitat ha abordat, en paraules de la consellera, “diversos elements de gran importància per proporcionar bons serveis als habitants de Barcelona, com ara salut, habitatge o transport públic”. Pel que fa al deute del Govern a l’Ajuntament de la capital catalana, Borràs ha destacat “l’esforç de realitzat pel Govern en els darrers anys, que ha servit per reduir-lo de 120 a 35 milions d’euros, el que representa un índex d’endeutament similar al de l’any de 2005 en un context de plena bonança econòmica”.  

En l’àmbit de la salut, la consellera ha remarcat “l’esforç de la Generalitat per eixugar el deute històric de l’Hospital del Mar i de l’Hospital Clínic de Barcelona”, així com la proposta que el Govern ha fet a l’Ajuntament “d’alliberar els hospitals públics de pagar l’Impost de Béns Immobles”. La presidenta de la Comissió Mixta també ha volgut remarcar que “com a prova de la voluntat de col•laboració i de lleialtat institucional entre les dues administracions”, s’ha acordat que l’òrgan es reuneixi en plenari dues vegades l’any, i no anualment com estableix el seu reglament.


Resposta a crisi de refugiats

La consellera Borràs també ha explicat que en el marc de la Comissió Mixta s’ha abordat la crisi europea de refugiats i ha remarcat que una “prova que Catalunya no es quedarà de braços creuats i donarà resposta com a país i com a terra d’acollida que sempre ha estat” és la reunió que tindrà lloc el proper dilluns 7 de setembre al Palau de la Generalitat, amb institucions i entitats del món de la cooperació, el desenvolupament i els drets civils. L’objectiu serà consensuar una resposta conjunta des de Catalunya al drama migratori que viu Europa, especialment arran de l’èxode de ciutadans sirians que fugen de la guerra.
La reunió serà presidida per la vicepresidenta del Govern, Neus Munté, on també hi prendran part la consellera de Governació i conseller de la Presidència, Francesc Homs. També hi participaran les 4 diputacions catalanes, l’Ajuntament de Barcelona, així com les dues entitats municipalistes - Associació Catalana de Municipis i Comarques i Federació de Municipis de Catalunya. També comptarà amb la presència de representants de diversos departaments de la Generalitat.

Marc permanent de col•laboració institucional

La Comissió Mixta Generalitat de Catalunya - Ajuntament de Barcelona és un òrgan bilateral de cooperació i col•laboració interadministrativa creat amb l’objectiu de revisar i desenvolupar el règim especial establert a la Carta municipal de Barcelona aprovada per la Llei 22/1998, de 30 de desembre. La consellera de Governació i Relacions institucionals, Meritxell Borràs, presideix l’organisme, mentre que l’alcaldessa de l’Ajuntament de Barcelona, Ada Colau, n’exerceix la vicepresidència. La reunió d’aquesta tarda ha estat la primera després de les eleccions municipals del passat mes de maig.

El reglament de la Comissió estableix que s’ha de reunir amb una periodicitat anual, tot i que, si es considera oportú, es poden celebrar més sessions en un mateix any. Des que es va crear el 1998, l’òrgan s’ha reunit en plenari una vintena de vegades. L’anterior sessió havia tingut lloc el 20 d’octubre de 2014

2  

Fitxers adjunts

La consellera Borràs durant la roda de premsa posterior a la reunió

La consellera Borràs durant la roda de premsa posterior a la reunió
JPG | 7442

Imatge de la reunió de la Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament de Barcelona

Imatge de la reunió de la Comissió Mixta Generalitat - Ajuntament de Barcelona
JPG | 569