• El representant permanent  del Govern davant la Unió Europea ha presidit avui els actes institucionals de Catalunya a la Delegació del Govern a Brussel·les
  • Altafaj ha inaugurat oficialment l’Exposició “Dalí, breaking news” que l’Espai Catalunya Europa acollirà els propers mesos a la zona europea de la capital comunitària
 
Delegació del Govern davant la UE
Més de cent cinquanta persones s’han aplegat aquest migdia a l’Espai Catalunya-Europa per celebrar la Diada Nacional de Catalunya a la delegació del Govern davant la Unió Europea. Diplomàtics, representants d’institucions de la UE, representants de regions europees, periodistes i catalans que viuen a Brussel·les han participat a l’acte.
 
Entre els assistents, han destacat el president del Comitè Econòmic i Social, Henri Malosse, l’ambaixadora d’Andorra, Maria Ubach, el delegat del Quebec, Michel Audet, representants davant la Unió Europea de l’estat espanyol, Flandes, Brussel·les, Gibraltar, el País Basc, les Illes Canàries, els cantons suïssos, Bavaria, Migdia-Pirineus, Roine-Alps, Londres, Hamburg, Euroregió del Tirol, Illa de França i el president de l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), Graham Watson.
 
El representant permanent del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, s’ha adreçat als assistents per explicar què es commemora i en què consisteix la Diada de Catalunya. També ha enumerat els reptes que té Catalunya actualment, sobretot pel que fa a sortir de la crisi i l’atur. Altafaj ha posat èmfasi en la voluntat del govern de contribuir als debats europeus, com ara la resposta a la crisi dels refugiats: “Estem compromesos amb els valors i principis que formen el pilar principal del projecte europeu”.
 
Altafaj també ha fet referència a compromís del Govern amb els objectius fiscals i la necessitat de repartir l’esforç en tots els nivells de l’administració: “Els objectius fiscals que marca la Unió Europea i que ens imposa l’estat espanyol afecten la nostra capacitat per respondre a les necessitats dels nostres ciutadans. Cal tenir en compte que el 70% del nostre pressupost es dedica a la despesa social. Això no vol dir que el nostre govern no estigui completament compromès en la consolidació d’una unió econòmica i monetària més integrada, però voldríem que l’estabilitat fiscal fos la mateixa en tots els nivells de l’administració i que no es basés en interessos polítics”.
 
“Ara fa gairebé vuit mesos que ocupo el càrrec de representant permanent del govern davant la Unió Europea. Han estat uns mesos intensos”, ha dit Altafaj. “Certament, vivim un moment fascinant com a país, un moment ple de reptes i de noves oportunitats pel país”, ha afegit.
 
El representant permanent ha reblat: “Entre tots ens esforcem per aixecar el país, ja excel·lim en molts àmbits i el Govern és conscient de la importància de tenir veu pròpia per explicar-ho a Europa. Les eleccions del 27 de setembre demostraran al món una altra vegada que malgrat la pressió i les dificultats amb què topem, els catalans continuarem tirant endavant un procés pacífic, cívic, inclusiu, pro-europeu i democràtic”.
 
 
En acabar el discurs, Altafaj ha convidat als participants ha celebrar la Diada amb un brindis de cava.
 
Inauguració de l’exposició “Dalí, Breaking News”
 
Després del representant, ha intervingut David Álvarez, delegat de l’agència EFE a Girona i comissari de l’exposició fotogràfica “Dalí, Breaking News”, que s’ha inaugurat avui en el mateix Espai i que es podrà visitar fins el 29 de febrer del 2016.
 
Álvarez ha explicat que Dalí fou un personatge polièdric: "Probablement la seva pintura surrealista és el que tothom identifica amb Salvador Dalí”. “Al cap i a la fi, va ser una de les figures més destacades d’aquest moviment artístic. Tanmateix, la seva curiositat el va dur a explorar diferents parts del món i a experimentar amb moltes d’altres disciplines com ara l’escultura, la fotografia o el cinema”, ha afegit Álvarez.
 
L’exposició “Dalí, Breaking News” està formada per una quarantena d’imatges del fons de l’Agència EFE, realitzades per diversos fotògrafs i protagonitzades per Salvador Dalí. Imatges que posen de manifest l’habilitat innata de l’artista per convertir-se en el focus d’atenció de la premsa.
 
L’exposició l’han organitzat conjuntament la Diputació de Girona, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i l’agència EFE perquè té per objectiu commemorar tres efemèrides alhora: els 40 anys de la inauguració del museu Dalí de Figueres, els 25 anys de la mort de l’artista i el 75è aniversari de l’Agència EFE.
 

4  

Imatges

El representant permanent amb el president del Comitè Econòmic i Social Europeu, Henri Malosse

El representant permanent amb el president del Comitè Econòmic i Social Europeu, Henri Malosse 84

El representant permanent, durant el seu discurs

El representant permanent, durant el seu discurs 644

El representant permanent amb Graham Watson

El representant permanent amb Graham Watson 81

Espai Catalunya Europa

Espai Catalunya Europa 114