• El secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, ha presidit l’acte de commemoració a Washington, mentre la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola,  ho ha fet a Roma i el director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Manuel Manonelles, a Viena
  • El representant permanent davant la UE, Amadeu Altafaj, ha ofert una recepció i ha inaugurat la mostra “Dalí, breaking news” a l’Espai Catalunya Europa de Brussel·les
  • Berlín i París han commemorat la Diada amb la projecció de la pel·lícula "Barcelona, la rosa de foc"
Delegació del Govern a Alemanya
Les ciutats de Washington, Brussel·les, Londres, París, Berlín, Viena i Roma han estat escenari d’actes organitzats per les Delegacions del Govern a l’exterior per commemorar la Diada Nacional de Catalunya, que han comptat amb la presència dels màxims responsables de la Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea.
 
La Delegació del Govern als Estats Units, Canadà i Mèxic ha organitzat aquest dimecres una recepció a prop del Capitoli a Washington que ha comptat amb la participació del secretari d’Afers Exteriors i la Unió Europea, Roger Albinyana, i del delegat del Govern Andrew Davis. A l’acte hi ha assistit majoritàriament membres del Congrés dels EUA i els seus col·laboradors, així com personalitats de les organitzacions multilaterals, diplomàtics i periodistes.
 
El director general d’Afers Multilaterals i Europeus, Manuel Manonelles, ha presidit juntament amb el delegat del Govern a Àustria, Adam Casals, una ofrena floral davant la tomba del darrer ambaixador català davant la cort austríaca, Francesc de Berardo i Espuny, marquès de Montnegre, mort el 1714 i enterrat en un indret fins ara desconegut. Posteriorment, a la tarda, la Delegació ha organitzat una recepció orientada a la classe política austríaca, la comunitat diplomàtica, així com a empresaris i amics de Catalunya a Viena.
 
En el cas de Roma, la Delegació del Govern a Itàlia ha organitzat aquest vespre un concert de música clàssica a la sala Accademia del Pontificio Instituto di Musica Sacra a la Piazza Sant’Agostino, en què s’han interpretat peces de música clàssica catalana. L’acte ha estat encapçalat per la directora general de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, acompanyada del delegat del Govern Luca Bellizzi.
 
El representant permanent del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, ha organitzat una recepció a la Delegació del Govern a Brussel·les i ha inaugurat oficialment l’Exposició “Dalí, breaking news” que l’Espai Catalunya Europa acollirà els propers mesos a la zona europea de la capital comunitària. L’acte ha comptat amb la presència de representants de les institucions europees, membres dels cos diplomàtic dels diferents estats membres, personal de les representacions permanents d’altres estats, regions i municipis i altres ens, i també els catalans que viuen a Brussel·les.  De la seva banda, a Londres, el delegat del Govern a Regne Unit i Irlanda, Josep Suárez, ha ofert una recepció orientada al cos diplomàtic i a membres de la Cambra dels Comuns i de la Cambra dels Lords, així com a empresaris i periodistes de mitjans de comunicació anglesos.    
 
París i Berlín han commemorat la Diada amb la projecció de la pel·lícula "Barcelona, la rosa de foc". Rodada amb tècnica 3D al llarg d’un any, aquest film és un passeig visual per Barcelona, estructurat com un únic pla seqüència, acompanyat per un embolcall de música, so tridimensional i la veu d’un narrador. La Delegació del Govern a Alemanya ha organitzat la projecció aquest dimecres al vespre a un cèntric cinema situat a la Postdamer Platz de Berlín, que ha comptat amb la presència del director, Manuel Huerga, del productor Jaume Roures, de Pep Guardiola, narrador de la versió catalana de la pel·lícula, i de la delegada del Govern a Alemanya, Mar Ortega. De la seva banda, la Delegació del Govern a França i Suïssa ha ofert aquest dijous la projecció d’aquesta pel·lícula al Cinema Club l’Étoile de París, en aquesta ocasió amb la presència de Huergas i Roures i d’Eric Abidal, responsable del doblatge al francès del film i del delegat del Govern a França i Suïssa, Martí Anglada.

7  

Imatges

El secretari Roger Albinyana amb el delegat als EUA, Andrew Davis

El secretari Roger Albinyana amb el delegat als EUA, Andrew Davis 896

El delegat Adam Casals amb el director general Manuel Manonelles

El delegat Adam Casals amb el director general Manuel Manonelles 2837

La Delegació del Govern davant la UE a Brussel·les

La Delegació del Govern davant la UE a Brussel·les 774

Delegació del Govern a Alemanya

Delegació del Govern a Alemanya 970

La directora de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, amb el delegat Luca Bellizzi

La directora de Relacions Exteriors, Francesca Guardiola, amb el delegat Luca Bellizzi 2061

El delegat del Govern Josep Suàrez

El delegat del Govern Josep Suàrez 158

El delegat Martí Anglada amb Eric Abidal

El delegat Martí Anglada amb Eric Abidal 137