• Governació argumenta que la documentació per votar encara no s’ha pogut enviar, a causa dels diversos recursos presentats al Tribunal Constitucional
El Departament de Governació i Relacions Institucionals ha demanat a la Junta Electoral Central (JEC) una pròrroga del termini màxim perquè els catalans residents a l’estranger puguin enviar el vot per correu en les eleccions al Parlament de Catalunya del 27 de setembre. El termini acaba el 22 de setembre per als residents permanents a l’estranger (CERA), i el 23 de setembre per als que hi viuen de manera temporal (ERTA), d’acord amb l’article 75 de la LOREG i l’article 5.1 del Reial Decret 1621/2007, de 7 de desembre, respectivament.
 
El motiu de la sol·licitud és que, com a conseqüència dels recursos presentats davant del Tribunal Constitucional contra la proclamació de candidatures a les quatre circumscripcions catalanes, a dia d’avui encara no s’ha pogut enviar la documentació per poder votar per correu des de l’exterior. Aquest endarreriment pot provocar que els electors que es troben a l’estranger i hagin demanat el vot per correu no rebin les paperetes amb prou temps per votar dins del termini legal establert.
 
Igualment, si la JEC autoritza allargar el termini d’enviament de vot, el Departament de Governació i Relacions Institucionals demana que es prorrogui els mateixos dies la data de l’escrutini general, que és el 30 de setembre. En aquest cas, la petició es fa per evitar que, tot i haver votat dins dels terminis establerts, els vots no es puguin comptabilitzar perquè arribin més enllà del 30 de setembre, arran de l’allargament de l’enviament de vot per correu.