El president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat, com cada any, una carta als alcaldes i alcaldesses de Catalunya amb motiu de la Diada Nacional, en la qual manifesta el seu desig que “expressem, en la celebració d’aquesta data assenyalada, l’esperit cívic que ens caracteritza i que ens empeny a fer notòria l’estima cap del nostre país i la voluntat de construir un futur on els ciutadans de Catalunya puguin viure cada vegada millor”.
 
El cap de l’Executiu subratlla que cada any “commemorem la Diada a tots els indrets del país donant mostra de l’esperit cívic, patriòtic, participatiu i democràtic que ha caracteritzat sempre el nostre poble” i fa notar que enguany la celebració “es porta a terme en unes circumstàncies molt especials”.
 
En aquest sentit, el president recorda que l’11 de setembre coincideix amb l’inici de la campanya d’unes eleccions al Parlament de Catalunya que, “si bé han estat formalment convocades com totes les que s’han celebrat fins ara, tenen, en el fons, un caràcter definitori diferents de les anteriors”.
 
Artur Mas insisteix en la carta en el seu “ferm compromís per fer possible la voluntat popular i els mandats parlamentaris que, amb una àmplia majoria, reclamaven que el poble de Catalunya pogués decidir lliurement el seu futur a través d’un referèndum o d’una consulta”. També reitera que aquestes eleccions són “l’últim recurs al meu abast” perquè els ciutadans puguin decidir “de forma inequívoca” aquest futur.
 
El president afirma, així mateix, que en aquest escenari electoral “és essencial que les naturals discrepàncies es puguin expressar en un marc democràtic de serenor i respecte”, i conclou que “confrontar idees i posicions a les urnes és la base de tota democràcia i enriqueix les societats”
 
El cap del Govern aprofita la tradicional missiva per agrair als alcaldes i alcaldesses “el compromís que heu tingut sempre a l’hora de promoure la participació cívica i democràtica” i demanar-los que, “una vegada més, fomenteu i faciliteu la participació dels ciutadans en aquesta transcendent cita electoral”.
 
El president de la Generalitat també agraeix als batlles “el paper que heu tingut i teniu els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans, en el suport a les persones que més han patit i pateixen les conseqüències de la crisi econòmica”.
 
 
S'adjunta la carta.
 

1  

Fitxers adjunts

Carta als alcaldes

Carta als alcaldes
PDF | 88