• La consellera de Governació i Relacions Institucionals ha participat en els actes institucionals de la festa Resistents, de Castellbell i el Vilar, que recorda, amb representacions històriques, els fets de 1714 i 1822 en aquesta població
  • Meritxell Borràs ha reivindicat el paper de la cultura com a element “essencial per recordar d’on venim i cap on volem anar”, en el lliurament del Premi de poesia Josep Fàbregas i Capell, a Sallent
La consellera Meritxell Borràs presideix el lliurament del Premi de poesia Josep Fàbregas i Capell
La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha participat aquest dissabte al vespre a l’acte institucional de la festa de Resistents de Castellbell i el Vilar, que recorda, amb representacions històriques, els fets de 1714 i 1822 en aquesta població. En els parlaments, Borràs ha apuntat que el setge de Barcelona d’ara fa 301 anys i la caiguda de la capital catalana davant les tropes de Felip V va ser una “derrota que va marcar l’inici de la repressió en forma de prohibició de la llengua i la cultura, l’eliminació de les institucions i la negació de les llibertats individuals i col·lectives com a poble”, i ha remarcat que “malgrat tot, Catalunya i els catalans, érem, som i serem”.
 
En aquest sentit, Borràs ha apuntat que “érem perquè som un país mil·lenari”, ha afegit que “hi som, forts, alçats i compromesos amb la democràcia, la llibertat i la justícia social, com es va poder veure ahir a la Via Lliure”, i ha conclòs que “hi serem perquè Catalunya serà allò que els catalans i les catalanes vulguem que sigui”. En aquesta línia, la titular de Governació ha recordat que ara els catalans “tenim l’oportunitat de mantenir-nos ferms en els nostres ideals i fer sentir clarament la nostra veu per escriure la nostra pròpia història i decidir el nostre futur”. En l'acte, la consellera Borràs ha estat acompanyada per l'alcaldessa, Montserrat Badia, i pel coordinador de Resistents, Josep Mª Claret, a més de regidors i regidores del municipi.
 
Premi de poesia Josep Fàbregas i Capell
 
Abans de participar en l’acte institucional de Resistents, Meritxell Borràs ha presidit el lliurament del Premi de poesia Josep Fàbregas i Capell, que s’ha fet a la Casa Museu Torres Amat, a Sallent. En l’acte de lliurament d’aquest guardó, que arriba a la vint-i-dosena edició, Borràs ha reivindicat el paper de la cultura com a element “essencial per recordar els nostres orígens, saber d’on venim, però també per a saber cap on volem anar”. En aquest sentit, la titular de Governació ha felicitat l'Ajuntament de Sallent, organitzador del certamen, per "mantenir viu un premi com aquest perquè la cultura catalana es manté amb actes i guardons d’aquest tipus”.
 
La visita institucional de la consellera Meritxell Borràs al Bages ha acabat a Marganell, on ha assistit al sopar de Festa Major, acompanyada per l’alcaldessa, Anna Garcia.
 

3  

Imatges

La consellera Meritxell Borràs presideix el lliurament del Premi de poesia Josep Fàbregas i Capell

La consellera Meritxell Borràs presideix el lliurament del Premi de poesia Josep Fàbregas i Capell 1303

La consellera Meritxell Borràs amb actors de Resistents

La consellera Meritxell Borràs amb actors de Resistents 1275

La consellera Meritxell Borràs a l'acte institucional de Resistents a Castellbell i el Vilar

La consellera Meritxell Borràs a l'acte institucional de Resistents a Castellbell i el Vilar 927