La vicepresidenta i portaveu ha denunciat la “irrupció” de la Fiscalia Superior de Catalunya en la campanya electoral “a les ordres de l'estratègia política i electoral del Partit Popular”. Munté s’hi ha referit després que diverses persones relacionades amb l’organització del 9N hagin estat citades a declarar com a testimonis a petició de la fiscalia.
 
La portaveu ha lamentat que el Govern hagi conegut a través d’una filtració als mitjans de comunicació aquestes citacions “sense confirmació oficial” i hi ha vist l’objectiu d’ ”inocular por”, un argument “molt recurrent” al qual el Govern ja comença a estar “acostumat”.
 
Davant aquesta estratègia, Munté ha assegurat que el Govern “no té por” perquè el que va fer el 9 de novembre va ser “donar veu a la ciutadania i posar les urnes perquè la ciutadania es pogués expressar lliurement”.
 
Munté respon a Soraya Sáenz de Santamaría que “cal tenir coratge” per exigir a la Generalitat que acati les sentències del TC mentre el Govern espanyol les incompleix sistemàticament

La vicepresidenta Munté ha respost a la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que “cal tenir coratge” per reclamar a la Generalitat que acati les sentències del Tribunal Constitucional, quan és l’Executiu central qui les incompleix “sistemàticament”.
 
Munté s’hi ha referit arran de la suspensió cautelar per part del Tribunal  Constitucional de l’article 4 de la Llei de Creació de l’Agència Tributària de Catalunya, que regula la integració de funcionaris a l’Agència, i l’impost sobre la provisió de continguts per part de prestadors de serveis de comunicacions electròniques i de foment del sector audiovisual i la difusió cultural digital, en admetre a tràmits els recursos presentats pel Govern central.

Durant la roda de premsa, la portaveu ha demanat a la vicepresidenta espanyola que expliqui perquè si, al parer del seu govern, l’impost a les operadores d’Internet és inconstitucional, té el suport del sector i va ser aprovat pel Parlament sense cap vot en contra, “ni tan sols del PP”.
 
“Ja que té el coratge de reclamar-nos el compliment de suspensions cautelars, que tingui el coratge d’explicar al sector audiovisual que perdrà uns ingressos que són del tot indispensables”, ha denunciat Munté, qui ha recordat que altres països europeus tenen mesures similars de foment i suport a l’audiovisual.
 
Pel que fa a l’Agència Tributària catalana, la vicepresidenta Munté ha reiterat la voluntat del Govern de “seguir desenvolupant una estructura d’estat que es considera imprescindible”. En aquest sentit, com ja va fer ahir, ha explicat que el Govern té quinze dies per presentar al·legacions contra la suspensió cautelar de l’article que regula la incorporació de funcionaris a l’Agència, amb l’objectiu que “no es freni la incorporació de personal”.
 
Munté a Rubio Llorente: “Europa no barrarà la democràcia”

La vicepresidenta i portaveu ha considerat “molt desafortunades” les declaracions de l’expresident del Consell d’Estat i exvicepresident del Tribunal Constitucional, Francisco Rubio Llorente, que avui ha afirmat que una declaració unilateral d’independència acabaria amb una suspensió de l’autonomia de Catalunya com al 1934.
 
“Considerem molt desafortunades aquestes declaracions, especialment venint d’una persona que no fa gaire temps es manifestava partidari que hi pogués haver un referèndum a Catalunya”, ha assenyalat Munté.
 
Davant les paraules de Rubio Llorente, la portaveu ha refermat el compromís del Govern amb la democràcia: ”Estem com sempre per les vies legals per donar resposta al que és un clam democràtic que volem que s’expressi  les urnes”.
 
Munté també ha expressat el convenciment del Govern que Europa “no barrarà la democràcia”. “Estem segurs que Europa sabrà trobar un encaix com ha fet el altres ocasions i més quan es tracta duna voluntat democràtica. Estem convençuts del pragmatisme europeu i que aquest procés és, des del principi fins al final absolutament democràtic”, ha reblat.