•  Artur Mas adverteix en una entrevista a Lleida TV que el Govern central haurà d’explicar si vol canviar la Constitució per treure la nacionalitat espanyola a ciutadans catalans
El president Mas durant l'entrevista
El president Mas durant l'entrevista
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest vespre que les declaracions d’avui del president Rajoy sobre la nacionalitat espanyola i la possibilitat de sortir fora de la Unió Europea  són “molt aclaridores” i demostren que” totes aquestes amenaces són mentida”.
 
El cap de l’Executiu ha afirmat en el decurs de l’entrevista a Lleida TV que el president espanyol “s’ha posat de peus a la galleda amb una cosa tan elemental que un president ja de saber com és el tema de la nacionalitat del seu país”  i ha advertit que el Govern central “haurà d’explicar si vol canviar la Constitució per treure la nacionalitat a ciutadans catalans que volen tenir també la nacionalitat espanyola i tenen dret a tenir-la”.
 
Pel president, les amenaces sobre una possible pèrdua de les pensions o de la nacionalitat o d’una sortida de la UE o de l’euro ”formen part d’una  campanya de la por i de la intimidació per condicionar el vot i la llibertat de vot el 27 de setembre”.
 
En un altra moment de l’entrevista que li ha fet el director del Segre, Joan Cal, el president Mas ha aprofitat per deixar clar que amb una Catalunya independent quedarien garantits els milions que es reben per la PAC, perquè Catalunya aporta 1.500 milions d’euros nets a la Unió Europea i en rep 400 , fet que suposaria un excedent de 1.100 milions per fer altres coses.
 
Canal Segarra Garrigues
 
El president de la Generalitat ha assegurat també en aquesta intervenció a Lleida TV que el Govern català ha cregut en el projecte del Segarra –Garrigues, com ho demostra el fet que hagi invertit més que l’Estat espanyol.  S’ha mostrat convençut que “ha estat un projecte de consens”  que compta amb el suport de partits i de molta gent, i ha recordat que  de les 800 hectàrees que hi havia quan va arribar al Govern en l’actualitat s’ha passat a 6.500 hectàrees.
 
Sobre el problema d’algunes de les zones protegides davant d’Europa, el president ha explicat que el Govern ha fet moltes gestions amb Europa i ha recordat que el que cal és “regar i produir d’una manera diferent”, però això no vol dir que  “no puguin ser productives” i ha dit que el que es tracta de produir sota uns criteris de producció de fauna i flora.
 
Finalment, i sobre el Consorci Sanitari de Lleida, el cap de l’Executiu ha dit que es “rotundament fals que hi hagi hagut una privatització”.   Ha explicat que  si aquest projecte es tira endavant serà de titularitat pública, tal i com és ara,  i que amb l’objectiu de poder donar una millor atenció al pacient el que es tracta és de “guanyar en eficiència i retenir talent”.  Per això, un cop fetes les al·legacions , ha explicat que serà el proper Govern entrant qui en base a aquest informe el sotmeti a la seva consideració.
 

2  

Imatges

Fotografia del president Mas durant l'entrevista a Lleida TV

Fotografia del president Mas durant l'entrevista a Lleida TV 576

Fotografia del president Mas i Joan Cal durant l'entrevista

Fotografia del president Mas i Joan Cal durant l'entrevista 1069