• Algunes funcionalitats són propostes sortides d'un concurs d'idees ciutadanes que es va fer per millorar l'aplicació de les eleccions de 2012
  • L’opció ‘El meu Parlament’ permet fer simulacions i configurar aliances de les candidatures
La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha presentat l'aplicació Eleccions 27S
La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha presentat avui l’aplicació Eleccions 27S, que permetrà consultar des del mòbil o des de la tauleta els avanços de participació i els resultats de l'escrutini de les eleccions al Parlament de Catalunya del proper diumenge. “Un cop més, el Govern posa al servei dels ciutadans una eina gratuïta per facilitar informació amb totes les dades i en temps real”, ha declarat la consellera Borràs.
 
La titular de Governació ha destacat que aquesta aplicació incorpora funcionalitats sorgides d'un procés participatiu. “La Generalitat va obrir el 2013 un concurs d’idees per millorar l’aplicació de les eleccions al Parlament del 2012”, ha dit. “Els suggeriments més votats pel públic i valorats per un grup d’experts es van tenir en compte per a l’actual aplicació”.
 
Meritxell Borràs ha explicat les novetats de l’aplicació Eleccions 27S, que permetrà seguir les dades de participació i els resultats al detall a diversos nivells (Catalunya, circumscripcions, comarques i municipis) i comparar-los amb els de les eleccions al Parlament del 2012. La novetat, en aquest cas, és que s’afegeix la possibilitat de tenir-los per comarca. A més, l’usuari també té l'opció de marcar com a favorit una determinada circumscripció, comarca o municipi que es vulgui seguir de forma preferent.
 
La consellera també ha destacat altres funcionalitats noves que s’han incorporat a l’aplicació, com ara un apartat amb informació detallada dels resultats de les candidatures, on apareixen dades sobre els vots, el percentatge de vot i els escons obtinguts per cada formació, tant a nivell de Catalunya com per circumscripció. “A partir dels vots escrutats i del corresponent repartiment d’escons, els usuaris podran saber també el nom dels candidats electes que entren al Parlament de Catalunya”, ha explicat.
 
Interacció amb l'usuari i amb les xarxes socials
 
Una altra novetat d'aquesta aplicació és la funcionalitat ‘El meu Parlament’, mitjançant la qual les persones usuàries poden fer simulacions, configurar-se aliances de les candidatures i comparar si estan obtenint majoria a partir de la suma d’escons a mesura que avança l’escrutini. Les aliances es poden fins i tot definir abans del dia de les eleccions per després poder-ne fer el seguiment.
 
Finalment, els resultats, les participacions i ‘El meu Parlament’ es poden comunicar i compartir com a imatge a través de les xarxes socials més conegudes.
 
Eleccions 27S és una aplicació mòbil gratuïta disponible en català, castellà i anglès per a iOS i Android i es pot descarregar des d'aquest enllaç: http://www.parlament2015.cat/ca/app
 
Concurs per captar idees
 
L'aplicació Eleccions 27S ha estat desenvolupada en bona part gràcies a les aportacions fetes pels usuaris de l'aplicació que el Govern va llançar en motiu de les darreres eleccions catalanes. Uns mesos després del llançament de l’aplicació, la Generalitat va posar en marxa la iniciativa Idees Obertes, per recollir suggeriments dels usuaris i millorar l’aplicació. Entre els mesos de febrer i març de 2013, un web va recollir suggeriments i els més votats pel públic i valorats després per un grup d’experts s’han incorporat en aquesta aplicació. Les idees incorporades són les funcionalitats "El meu Parlament" i la llista de noms de diputats que entren al Parlament, que es pot consultar en temps real.
 
Parlament 2012 és una aplicació mòbil gratuïta que la Generalitat va crear per seguir les eleccions catalanes del 25 de novembre de 2012. Va ser la primera aplicació a Europa que un Govern posava a disposició dels ciutadans per seguir en temps real els resultats de les eleccions. Només en quatre dies va assolir prop de 80.000 descàrregues des de 120 països i va esdevenir la primera en el rànquing de les aplicacions mòbils gratuïtes descarregades dels mercats d’Apple i Google.

1  

Imatges

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha presentat l'aplicació Eleccions 27S

La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha presentat l'aplicació Eleccions 27S 3143