El Govern català, a través del seu representant permanent davant la UE, Amadeu Altafaj, ha expressat avui “la seva profunda preocupació per la presumpta manipulació d'una resposta de la Comissió Europea” a una pregunta parlamentària sobre el futur polític de Catalunya dins la Unió Europea abans d'unes eleccions crucials el 27 de setembre.
La Comissió Europea ha indicat aquest migdia que la versió en anglès de la resposta a una pregunta formulada per l'eurodiputat Santiago Fisas (PPE, ES) és l'única resposta correcta i oficial. Aquesta difereix substancialment de la versió en castellà que va ser publicada a la pàgina web del Parlament Europeu i que ha estat difosa a través de diversos mitjans de comunicació. Aquesta tarda, totes dues versions, tant l’anglesa com la castellana, han estat enretirades del lloc web del Parlament Europeu.
 
Segons el representant permanent del Govern, les notables diferències de contingut polític entre totes dues versions, així com la publicitat donada al text en castellà, són “molt preocupants, donat que succeeixen després de diversos intents recents d'instrumentalitzar la Unió Europea durant la campanya electoral” en curs a Catalunya.
 
El Govern català lamenta aquest incident i demanarà a la Comissió Europea i al Parlament Europeu que posin en marxa ràpidament “una investigació per aclarir com, on i a través de qui ha pogut succeir aquesta manipulació barroera”.