La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, també ha explicat que el Govern ha acordat presentar un recurs davant el Tribunal Suprem per les “incidències” registrades en el vot per correu dels residents a l’exterior. La decisió es pren també després de la “negativa contínua” de la Junta Electoral Central d’ampliar el termini d’aquesta votació als catalans que viuen a l’estranger, al contrari que al col·lectiu de militars destinats fora de Catalunya, que sí que han obtingut més temps de l’ens electoral per emetre el seu vot.
 
A banda d’aquest recurs, el Govern estudiarà “totes les vies de defensa davant instàncies internacionals” per “protegir al màxim un dret fonamental i inviolable de tots els ciutadans”.
 
El Govern, que té dos mesos per presentar el recurs, vol incloure-hi totes les anomalies que s’han detectat al llarg del procés electoral. En aquest sentit, per facilitar una recollida exhaustiva d’aquestes incidències i conèixer la situació dels electors que han vist vulnerat el seu dret a vot, el Departament de Governació posa a disposició dels afectats el correu electrònic eleccions.governacio@gencat.cat per tal que hi facin arribar els seus casos.