• El cap del Govern, davant la cúpula judicial de l’Estat i prop de 300 magistrats d’arreu del món, ha advocat per promoure la independència de la justícia per enfortir la democràcia
  •  Artur Mas ha participat en la inauguració de la 58a reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats
El president Mas, en un moment de la seva intervenció (Autor: Ruben Moreno)
El president Mas, en un moment de la seva intervenció (Autor: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha alertat aquest matí, davant la cúpula judicial de l’Estat i prop de 300 magistrats d’arreu del món, que “la utilització partidista de la justícia podria minvar en qualsevol lloc del món el sustent fonamental de la democràcia”. El cap del Govern, que ha participat en la inauguració de la reunió anual de la Unió Internacional de Magistrats (UIM), ha demanat als juristes que “dediquin hores, idees i esforços” a parlar de com es pot promoure una justícia més independent, per millorar la qualitat democràtica “a la qual, òbviament, aspirem tots.”
 
Artur Mas, que s’ha adreçat en anglès, francès i castellà als participants en l’acte, ha lligat el fet que la UIM hagi escollit Barcelona per celebrar la seva 58a reunió anual “al llarg compromís amb la democràcia que té Catalunya”. El president ha assegurat que la capital catalana és un marc immillorable per “tractar precisament d’una justícia independent”, perquè ens avala “les llargues arrels del nostre país des del punt de vista del compromís amb els marcs legals i la nostra fidelitat a les Constitucions catalanes durant molts segles”. “Entenem perfectament el lema d’aquesta trobada: promovent una justícia independent a escala mundial”, ha dit.
 
El president ha recordat també que la capital catalana és la seu de l’Escola Judicial i, per tant, “des d’aquí s’ha fet molt bona feina per formar els jutges”, una feina, que Artur Mas ha insistit és “fonamental” per al bon sustent democràtic.
 
A l’acte inaugural d’avui, han pres la paraula, a més del president Mas, la fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal; la presidenta de la UIM, Cristina Crespo; el ministre de Justícia, Rafael Català, i el president del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lemes, entre altres autoritats.
 
Des d’avui i fins al dia 8, a la seu de Caixa Fòrum, la UIM celebra la seva 58a reunió anual, en el decurs de la qual parlaran, a porta tancada, sobre la independència de la justícia a escala mundial. HI participen prop de 300 delegats de 83 països d’arreu del món.

1  

Imatges

El president a la inauguració

El president a la inauguració 784