La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha agraït el suport dels ajuntaments i les mobilitzacions ciutadanes arreu del país al president de la Generalitat, Artur Mas, la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’exvicepresidenta Joana Ortega, que aquesta setmana declaren com a imputats pel procés participatiu del 9-N al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La vicepresidenta, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i la consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, han participat en la concentració celebrada aquest vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. “Agraïm la mobilització que hi ha hagut davant els ajuntaments del país i donem les gràcies a totes les persones que s’hi han aplegat”, ha assenyalat Munté en declaracions als periodistes just després de la mobilització. Així mateix, ha assenyalat que la lectura del manifest a Barcelona per part de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, demostra “les moltes mostres de suport plurals i variades amb les persones imputades".

La portaveu també ha mostrat la “sorpresa” del Govern sobre el comunicat en què el TSJC descriu les concentracions que s’han produït avui davants dels jutjats “com un atac a la independència judicial”, ja que “sempre parla a través d’instruments molt definits com són les sentències, les resolucions o les interlocutòries”, en comptes de fer-ho a través d’un comunicat de premsa. En aquest sentit, ha reiterat que els diferents membres de l’Executiu que avui han acompanyat la consellera Rigau i l’exvicepresienta Ortega ho han fet per “solidaritat” i com a “suport” perquè “entenem que no es va fer res mal fet el 9-N, sinó que es va posar veu al desig i l’anhel dels ciutadans, posant les urnes”.

Munté ha remarcat que, des del Govern, “sempre hem col·laborat i ho continuarem fent amb l’administració de justícia, lliurant la documentació i facilitant la seva tasca”.

1  

Fitxers adjunts

Mobilització a plaça Sant Jaume - suport 9N

Mobilització a plaça Sant Jaume - suport 9N
JPG | 2240