La vicepresidenta i consellera de Benestar Social i Família ha encoratjat l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, a seguir treballant en la bona direcció després de revalidar el càrrec de president de l’entitat per als propers quatre anys
Logo XVII Assemblea
La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha lloat aquest vespre el paper de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i del conjunt del municipalisme en el moment especialment transcendent que viu Catalunya. Així ho ha expressat durant el discurs de cloenda de la XVII Assemblea de l’ACM a la Llotja de Lleida i que ha revalidat en la presidència l’alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch.
 
Munté ha destacat “la força del municipalisme en un moment especialment important pel futur col·lectiu del nostre país, perquè és des dels municipis i les comarques catalanes des d’on podem exercir un govern més proper al ciutadà i des d’on responem d’una forma més nítida i directa els seus legítims anhels”.
 
En el mateix sentit, la portaveu del Govern de la Generalitat ha insistit que “municipalisme és democràcia, estar al costat de la gent, escoltar-la, donar-li veu i resoldre els seus problemes. I ara que l'aposta per la democràcia, per escoltar la veu de la ciutadania i vehicular-la, és objecte de persecució més que mai apostem pel dret a expressar l’opinió de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país, sigui quina sigui, perquè tothom té un lloc en la Catalunya que volem construir”.
 
La vicepresidenta ha encoratjat els assistents a “seguir treballant per construir el model de règim local català que tots volem. Un model que estigui creat a partir de les necessitats reals dels municipis. El món local sap on vol anar i té el camí traçat: cal una administració àgil, competent i amb el finançament que li pertoca. Amb les regles ben definides”
 
Neus Munté ha assegurat que “els alcaldes heu estat sempre al peu del canó, defensant amb vehemència els interessos i les ambicions de la ciutadania. La vostra dedicació ha permès desenvolupar i posar en valor una de les vostres grans virtuts, que és la proximitat amb els habitants. Els batlles sabeu de primera mà quines són les necessitats i els serveis que poden ajudar a millorar la qualitat de vida dels veïns”.
 
Finalment, la vicepresidenta ha conclòs que “per això és tan important l’existència d’entitats com l’Associació Catalana de Municipis, capaces d’aglutinar en un mateix cos un nombre exponencial de pobles, ciutats i comarques que treballen per uns mateixos objectius, compartint recursos, solucions i bones pràctiques. Aquest és el vostre model d’èxit i el model a seguir”.
 
La vicepresidenta i consellera de Benestar Social i Família ha encoratjat Miquel Buch a seguir treballant en la bona direcció després de revalidar el càrrec de president de l’entitat per als propers quatre anys.
 
La XVII Assemblea de l’ACM ha escollit el president i el nou Comitè Executiu de cara als propers quatre anys, ha permès fer balanç de la feina feta al llarg del darrer mandat a favor del municipalisme català i també ha marcat les línies estratègiques de futur de l’entitat.