La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha visitat aquest migdia el projecte Àngels de la fundació badalonina Roca i Pi. La trobada, organitzada per la Taula del Tercer Sector Social, s’emmarca en la celebració del Dia Internacional contra la Pobresa, que es commemora avui. L’han acompanyada l’alcaldessa del municipi, Dolors Sabater, el president de la Taula d’Entitats del Tercer Sector, Oriol Illa, i el president de la Fundació Roca i Pi, Jaume Aymar.
 
Munté ha destacat la tasca de la fundació i del tercer sector català, que juga “un paper importantíssim a favor de la justícia social a casa nostra”. La vicepresidenta ha insistit en que “cal crear i enfortir aliances, afavorir complicitats, escoltar les entitats, perquè des del seu profund coneixement de la realitat i les necessitats de les persones, tenen molt a dir”. En aquest sentit, ha posat en valor la suma d’esforços i la coordinació entre tercer sector i la Generalitat de Catalunya plasmada amb la signatura, l’any 2012, del Pla de suport al tercer sector que “ha permès un millor suport per part del Govern cap a unes entitats que fan una feina essencial”.
 
La vicepresidenta també ha fet referència al Pla d’acció de lluita contra la pobresa 2015-2016, que compta amb 165 actuacions i una dotació pressupostària de 1.066 milions d’euros per aquest any. Un pla que posa de manifest que la lluita contra la xacra de la pobresa és una prioritat del Govern.
 
En el decurs de l’acte, Munté s’ha referit als obstacles que imposa l’Estat espanyol en matèries tan sensibles com la lluita contra la pobresa energètica. La vicepresidenta ha remarcat que “com a Govern no podem consentir que se’ns posin pals a les rodes que ens impedeixen avançar cap a la societat justa que volem”. Munté ha lamentat que “aquestes exigències vinguin de qui incompleix reiteradament les nombroses sentències del TC relatives al 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha alertat que lluny de complir sentències, “el Govern espanyol manté la seva voluntat recentralitzadora, amb el perjudici que això suposa per a les entitats socials catalanes i els seus projectes adreçats a les persones i col·lectius més vulnerables”.
 
Per tot això, Munté ha volgut recordar amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra la Pobresa que “les aspiracions nacionals de Catalunya són també les seves aspiracions socials”. La vicepresidenta ha reivindicat “un país que generi oportunitats per a tothom, on ningú quedi enrere” i ha posat en valor la tasca d’entitats com la Fundació Roca i Pi que compta amb professionals que “garanteixen la dignitat de les persones que atenen i potencien la seva autoestima”.
 
 
El projecte Àngels de la Fundació Roca i Pi
 
El projecte Àngels de la Fundació Roca i Pi es dedica a fer arranjaments de la llar per a col·lectius vulnerables i fomenta de l’ocupació de persones en situació d’atur de llarga durada. Els darrers anys ha rehabilitat més de 600 domicilis de Badalona.
 
Àngels empresa d’inserció, que rep el suport del Govern a través del Departament d’Empresa i Ocupació, és una iniciativa endegada per atendre i acompanyar les persones en situació de vulnerabilitat social i les seves famílies, preferentment a Badalona i també a les poblacions de l’entorn. Es tracta d’una eina que permet a aquestes persones desenvolupar al màxim les seves capacitats, formar-se en les habilitats necessàries i trobar els recursos suficients per accedir a un lloc de treball del mercat ordinari que els permeti viure amb el màxim de dignitat.