El Memorial de les Camposines compta des d’avui amb una nova placa on hi ha gravats els noms de quaranta persones, i eleva a 1.344 el nombre de soldats inscrits en aquest espai
 
Hoematge al Memorial de les Camposines
La Generalitat de Catalunya ha homenatjat aquest dissabte els soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre, en un acte al Memorial de les Camposines de la Fatarella, a la Terra Alta. L’acte l’ha presidit el director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, i l’alcalde de la Fatarella, Francesc Blanch, acompanyats de la directora dels serveis Territorials del Departament de Governació i Relacions Institucionals a les Terres de l’Ebre, Maria Rosa Peig, i el coordinador del COMEBE, David Tormo, a més d’altres alcaldes i regidors de municipis veïns. Hi han assistit un centenar de familiars de soldats morts en la batalla, procedents de Catalunya, la resta de l’Estat i de països com Nova Zelanda, la Gran Bretanya i Puerto Rico.
 
En el seu parlament, el director de Relacions Institucionals i amb el Parlament ha remarcat la necessitat de comptar amb espais com aquest memorial “per a retre homenatge als que van morir en combat i com a lloc de record i reconciliació”, ja que, com ha apuntat, les plaques que hi ha inclouen noms de soldats morts i desapareguts en combat “independentment de l’exèrcit en què van servir”. Miquel Puig també ha posat aquest espai memorial com a exemple de les polítiques que du a terme la Generalitat de Catalunya en aquest camp i que “vinculen memòria i pau”, perquè tal com ha apuntat, “recordar l’última guerra ha d’ajudar a valorar la pau com una necessitat primera, com a condició necessària per a la vida en societat i la cooperació”.
 
En l'acte s’ha inaugurat una placa amb quaranta noms de persones que al llarg d’aquest darrer any s’han incorporat al Cens de persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i que corresponen a víctimes de la batalla de l’Ebre, entre els quals hi ha nou brigadistes internacionals de Dinamarca, els Estats Units, la Gran Bretanya, Nova Zelanda i Puerto Rico. Amb aquestes incorporacions, ja hi ha inscrites 1.344 persones en aquest espai memorial. L’acte ha acabat amb una actuació  musical d’un familiar de dues persones que s’han incorporat avui en aquest Memorial de les Camposines, Daniel Morén, i amb una ofrena floral a la nova placa.

5  

Fitxers adjunts

Homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre

Homenatge als soldats morts i desapareguts a la Batalla de l'Ebre
JPG | 7776

Memorial Camposines, ofrena floral familiars

Memorial Camposines, ofrena floral familiars
JPG | 5432

Homenatge al Memorial de les Camposines - Parlaments

Homenatge al Memorial de les Camposines - Parlaments
JPG | 7285

Homenatge al Memorial de les Camposines - placa

Homenatge al Memorial de les Camposines - placa
JPG | 2133

Homenatge al Memorial de les Camposines - Autoritats

Homenatge al Memorial de les Camposines - Autoritats
JPG | 6476