• El secretari d'Afers Exteriors i la Unió Europea, Roger Albinyana, ha format part del panell de discussió de la sessió “Tornar a crear un veïnatge segur per a Europa”
  • La sessió ha analitzat el futur de la Política europea de veïnatge (PEV) i altres reptes i qüestions d’actualitat europea
  • L’edició d’enguany d’aquesta trobada internacional a Brussel·les ha tingut com a hoste d’honor el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel
Roger Albinyana a la jornada 'The State of Europe'
El secretari Albinyana escolta la intervenció de Mario Monti
 
El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, ha participat avui a la trobada europea “L’Estat d’Europa 2015” organitzada pel think tank 'Friends of Europe' juntament amb la Presidència luxemburguesa de la Unió Europea i la Comissió Europea al Palau Egmont de la capital comunitària. Albinyana ha format part del panell de discussió de la sessió “Tornar a crear un veïnatge segur per a Europa” dedicada al futur de la Política europea de veïnatge (PEV). Aquesta trobada internacional reuneix membres de les institucions europees i dels Estats membres de la UE, així com altres representants polítics i econòmics, líders d’opinió i membres d’associacions de la societat civil.
 
La sessió en què ha intervingut el secretari ha comptat amb la participació, entre d’altres, del president del Consell Assessor d’Afers Internacionals dels Països Baixos i exsecretari general de l’OTAN, Jaap Hoop Scheffer i el cap de gabinet de l’Alta Representant pels Afers Exteriors, Federica Mogherini, Stefano Manservisi. Durant la jornada, el secretari Albinyana ha saludat personalment alguns dels dirigents polítics presents a la trobada. Entre aquests, ha pogut intercanviar opinions amb l’exprimer ministre italià Mario Monti, a qui coneix de la seva etapa com a comissari europeu d’Afers econòmics i financers.
 
A més de prendre part en la sessió dedicada a la PEV, el secretari ha participat també en la sessió inaugural i en el sopar de Presidents que va tenir lloc ahir al vespre, que enguany ha tingut com a hoste d’honor el primer ministre de Luxemburg, Xavier Bettel, i el president de ‘Friends of Europe’ i exvicepresident de la Comissió Europea, Etienne Davignon. A banda de Bettel, en aquesta ocasió la trobada internacional “L’Estat d’Europa” ha comptat amb la participació de destacats representants de tota la Unió Europea, com ara el Rei Felip de Bèlgica, el vicepresident de la Comissió Europea Frans Timmermans, el comissari europeu, Pierre Moscovici, i l’excomissari europeu i ex director general de la OMC Pascal Lamy, el president d’Eslovènia, Borut Pahor i el president d’Estònia, Toomas Hendrik, entre d’altres.

4  

Imatges

Jornada 'The State of Europe' - Roger Albinyana escolta la intervenció de Mario Monti

Jornada 'The State of Europe' - Roger Albinyana escolta la intervenció de Mario Monti 153

Jornada 'The State of Europe' - Roger Albinyana conversa amb Mario Monti

Jornada 'The State of Europe' - Roger Albinyana conversa amb Mario Monti 169

Roger Albinyana a la jornada 'The State of Europe'

Roger Albinyana a la jornada 'The State of Europe' 63

Roger Albinyana a la jornada 'The State of Europe' 2

Roger Albinyana a la jornada 'The State of Europe' 2 72