El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha fet aquest dijous al vespre un al·legat a la cultura del pacte polític i ha animat als representants públics a arribar a acords sense temor per aconseguir bons resultats. “El pacte i l’acord només és possible si hi ha ganes de fer-lo i no hi ha por de fer-lo”, ha expressat Homs, que ha lamentat que “la classe política actual anem paralitzats a l’hora de configurar acords perquè sembla que penalitza”.
 
Homs ha fet aquestes referències durant la cloenda de la segona conferència anual del programa Llegat Pasqual Maragall, un acte que ha protagonitzat l’exalcalde de Sant Sebastià, Odón Elorza, sota el títol ‘La governança de les ciutats’. En aquest sentit, Homs ha lloat la figura de l’expresident de la Generalitat de qui ha dit que era “un home que no tenia por” a fer acords perquè “en aquelles coses que hi creia fermament, més enllà de si quedava més o menys bé, actuava en conseqüència”.
 
El conseller ha explicat que “fa 10 anys vam fer un pacte que tenia contingut i que no era fàcil perquè veníem de tradicions políticament confrontades”.  Per arribar a aquest acord Pasqual Maragall “no va tenir por de fer el pacte que creia que havia de fer” malgrat reconèixer que “hi havia moltes corrent de diferents àmbits”, ha assegurat.  
 
Tot i això, Francesc Homs ha apuntat que està “convençut que s’obriran espais de pacte i negociació en els propers temps a Catalunya i a l’estat on cadascú hi farà les seves aportacions”. “A partir del 20 de desembre s’obrirà un espai de pactes i negociacions perquè es perdrà la por per arribar a pactes per aconseguir bons resultats per tots plegats”, ha conclòs el conseller.