El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha destacat “la capacitat de posar en comú gent diversa i també l’actitud positiva, que no acrítica, com a instruments essencials per trobar solucions als problemes actuals”. El conseller ha fet referència a aquests dos conceptes perquè, a parer seu, descriuen els valors essencials del diari ARA, que aquest vespre ha celebrat el seu cinquè aniversari en un acte al Palau de la Música, a Barcelona. “Aquests cinc anys il·lustren perfectament els canvis que hi ha hagut en el país, però encara no han acabat a passar del tot”. Tot i això, ha mostrat la plena confiança que acabaran produint-se.

 

En l’acte, en què també hi han assistit el conseller de Salut, Boi Ruiz, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el diari ha lliurat els Premis ARA Fundació Bancària La Caixa. El Premi Tatiana Sisquella, que distingeix entitats que fan una contribució social, ha recaigut enguany en l’ONG Pallapupas per “convertir els hospitals en espais més amables i plens de vida mitjançant actuacions artístiques orientades a infants i gent gran”. Mentre que el Premi Ignasi Pujol, que reconeix el foment de l’emprenedoria, ha estat per a l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), “una institució jove que té com a objectiu fer avançar els límits del coneixement de la fotònica, la ciència i la tecnologia de la llum”.

 

Així mateix, s’ha fet menció especial a Maravillas Rojo, secretària general del Centre Iberoamericà de Desenvolupament Estratègic Urbà.