El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat aquest matí l’actitud del govern espanyol davant el procés polític que viu Catalunya tot assegurant que “posa de manifest que això no va de política sinó d’arbitrarietat de les institucions”. El conseller de la Presidència ha fet aquestes declaracions en el marc d’una entrevista al programa via lliure de Rac1, on ha afirmat que el govern espanyol no disposa d’eines per poder actuar contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.
El titular del Departament de la Presidència s’ha mostrat convençut que qualsevol acció contra la presidenta del Parlament, “amb la llei a la mà”, no se sustenta  i s’ha mostrat convençut seria un “error” ja que “té molt poc a veure amb el dret i molt a veure amb el sectarisme polític”.
Durant la seva intervenció, Homs ha advertit que el govern espanyol acostuma a portar a terme aquest tipus d’actuacions i ha recordat que  durant el procés participatiu del 9 de novembre el govern espanyol “en contra de l’opinió de la fiscalia catalana, va imposar un criteri sectari, distorsionat i allunyat de la pròpia lògica del dret”.
“Som a un país on posen una querella criminal contra el president Mas per haver posat urnes en un procés participatiu, però quan el govern espanyol incompleix sentències del Tribunal Constitucional o el Tribunal Suprem, algú ha vist actuar la fiscalia?”, s’ha preguntat el conseller de la Presidència. En aquest sentit, el conseller Homs ha explicat que aquesta setmana el Govern ha rebut una sentència del Tribunal Suprem carregant costes al govern espanyol, tot assegurant que les decisions de l’executiu espanyol sobre subvencions en matèria d’ajuts socials no eren legals i que, per tant, havien desobeït sentències del Constitucional.  “Algú ha vist la fiscalia general de l’estat posant querelles contra Rajoy?”, ha afegit.