• Aquesta iniciativa organitzada pel Catalan Institute of China ha tingut lloc de l’1 al 7 de novembre a Xangai
  • El programa ha coincidit amb el 10è aniversari del Casal català a la ciutat xinesa i amb el 15è aniversari de l’agermanament entre les ciutats de Barcelona i Xangai
  • La Setmana de la cultura catalana a Xangai ha reunit a més de 73.000 persones
  • La xinesa és la comunitat asiàtica més nombrosa a Catalunya, amb més de 50.000 persones
Casal català de Xangai
 
La ciutat xinesa de Xangai ha estat escenari de l’1 al 7 de novembre de la primera Setmana de la cultura catalana (‘Barcelona Catalonia Culture Week’). Aquesta iniciativa ha estat liderada pel Catalan Institute of China i ha comptat amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya i del Consell de la Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT).
 
El Catalan Institute of China, comunitat catalana a l’exterior reconeguda oficialment pel Govern, ha proposat tot un programa cultural per tal de projectar internacional la cultura catalana i fer-la accessible al gran públic xinès. Aquesta és una mostra més del valor afegit que aporten les activitats que les comunitats catalanes de la societat civil organitzades a l’exterior organitzen regularment. En aquesta ocasió, es tracta d’una iniciativa cultural que ha comptat amb el suport tant d’entitats públiques com privades, i que ha reunit a més de 73.000 persones.
 
Aquest divendres, en el marc del programa cultural, es va celebrar la cerimònia institucional que va aplegar a les autoritats del govern de la Municipalitat de Xangai i de la Generalitat de Catalunya on es va emfatitzar el fonament de la iniciativa en el 10è aniversari del Casal Català de Xangai com del 15è aniversari de l’agermanament entre les ciutats de Xangai i Barcelona. Durant l’acte, el responsable de Projectes al Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT), Kolja Bienert, va parlar en nom d’aquest organisme i del Govern català per agrair als impulsors de la ‘Barcelona Catalonia Culture Week’ l’esforç d’acostar la cultura catalana a la Xina amb una varietat tan àmplia d’activitats i de tan alt nivell. En presència d’autoritats polítiques locals i representants acadèmics, empresarials i diplomàtics, Bienert va recordar les relacions existents entre Catalunya i diferents regions xineses, com ara Guangdong, Jiangsu i Zhejiang, a més de l’agermanament de Barcelona amb Shanghai i Hong Kong, entre d’altres. Bienert fer referència també a l’atractiu de Catalunya tant des del punt de vista empresarial com creatiu i turístic, i va parlar dels 50.000 xinesos que viuen al nostre país, la comunitat asiàtica més nombrosa.
 
Per part del Catalan Institute of China, el seu president, Alexis Roig, ha valorat que “aquesta iniciativa que posa Catalunya en l’imaginari xinès és el resultat d’haver estat capaços de unir esforços entre societat civil, empreses i institucions catalanes; una mostra de que quan remem plegats podem aconseguir grans fites”. “L’afluència de gent ha estat massiva, l’assistència ha sobrepassat les nostres millors expectatives”, ha afegit Roig.
 
La ‘Barcelona Catalonia Culture Week’
 
Durant aquests darrers dies i en col·laboració amb entitats catalanes de caràcter cultural, s’ha desplegat un programa tranversal sense precedents que ha comptat, entre d’altres, amb l’actuació de 200 membres dels Castellers de Vilafranca que han sumat esforços amb la colla xinesa dels Xiquets de Haugzhou, exposicions innovadores sobre Miró, Salvador Dalí, Antoni Gaudí o la Fundació Mies van der Rohe, - que es podran visitar durant els propers 3 mesos- activitats de caràcter gastronòmic de la mà del xef Jordi Servalls o espais d’intercanvi per ressaltar el caràcter innovador de Catalunya. La qualitat de l’oferta d’aquest programa ha estat referendada per l’assistència de públic que, a manca del tancament de les exposicions culturals previstes de cloure el proper mes de gener, han apropat a més de 73.000 persones a les més de trenta activitats culturals programades aquesta setmana.
 
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa - Casal catala de Xangai

Nota de premsa - Casal catala de Xangai
PDF | 141