• La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha valorat la decisió del Tribunal Constitucional de suspendre per unanimitat la resolució independentista del Parlament de Catalunya
  • Munté ha denunciat “la utilització de la justícia per part de l’Estat per posar una mordassa als anhels de llibertat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”
Portaveu Munté
La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha reiterat aquest vespre que el Govern complirà “pas a pas” la resolució independentista aprovada pel Parlament de Catalunya, després que el Tribunal Constitucional hagi resolt suspendre-la per unanimitat en admetre a tràmit el recurs que hi ha interposat el Govern espanyol.
 
“El nostre marc mental i d’actuació és el compliment estricte del mandat democràtic del Parlament de Catalunya”, ha afirmat Munté, en una compareixença davant els mitjans de comunicació al Palau de la Generalitat poc després que s’hagi fet pública la decisió del TC. La portaveu del Govern ha explicat que l’Executiu encara no ha tingut accés a la notificació de la resolució, motiu pel qual s’esperarà a fer-ne una valoració jurídica més detallada. Tot i això, Munté ha refermat la voluntat dels membres del Govern de complir el mandat democràtic del Parlament davant les notificacions personals que puguin rebre per part del TC.
 
La vicepresidenta s’ha mostrat “sorpresa” per les declaracions del president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que aquest matí justificava la presentació del recurs assegurant que ho feia en defensa de la democràcia i dels drets dels catalans. Munté ha respost a Mariano Rajoy que “la democràcia no està en risc a Catalunya. S’està defensant i gaudeix de molt bona salut”, en referència a les darreres mobilitzacions “massives” celebrades a Catalunya en defensa de la llibertat i la democràcia i a la decisió del Parlament de recollir les demandes dels catalans expressades en aquestes manifestacions i a les urnes.
 
Una actitud que Munté ha contraposat amb la de l’Estat espanyol, a qui ha retret “la utilització de la Justícia per posar una mordassa als anhels de llibertat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya”. Un Estat a qui ha acusat de voler evitar que es compleixin els mandats “legals, pacífics i democràtics” que “estan al servei de la qualitat de vida, el benestar i el progrés” de les persones i no de no defensar el dret a decidir, el dret a la llibertat d’expressió ni els drets socials dels catalans. “Fa molt de temps que trobem a faltar un Estat que ens defensi”, ha lamentat.
 
Preguntada sobre la reunió que el president Mas ha mantingut aquesta tarda al Palau de la Generalitat amb membres de Junts pel Sí i la CUP per avançar un acord pel debat d’investidura, Munté l’ha qualificat de “normal” davant la proximitat de la segona votació que es produirà demà al Parlament de Catalunya i l’ha emmarcat en la voluntat de “negociar, dialogar i acordar” d’aquestes formacions polítiques.
 
Munté ha explicat que el president Mas farà un plantejament “addicional” al que va fer dimarts en el seu primer discurs d’investidura i ha emplaçat a conèixer demà, de boca del mateix president i de manera detallada, quina és l’oferta que es posa sobre la taula amb l’objectiu d’assolir un acord que permeti investir un president i conformar un govern necessari per aplicar el mandat democràtic del Parlament.

1  

Fitxers adjunts

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno

Foto de la roda de premsa. Autor: Rubén Moreno
JPG | 1047