• Envia una carta al Ministeri d’Hisenda per reiterar la política d’absoluta transparència que la Generalitat manté amb l’Estat sobre els seus comptes
  • Explica que Catalunya “no està en condicions” de reduir despeses per valor de 1.318M aquest 2015 “per compensar un apunt estrictament comptable”
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha fet arribar avui una carta al secretari d’Estat d’Administracions Públiques del MINHAP, Antonio Beteta, en la qual reitera que l’Administració de l’Estat estava al cas, com a mínim des de l’any 2007, de les despeses en infraestructures finançades amb mètodes de col·laboració público-privades.
 
Segons la missiva, aquestes despeses en infraestructures executades abans del 2011 ja es van incloure en la memòria del Compte General del 2007, i són consultables al web del Departament des de l’any 2009. Aquest informe s’envia anualment a la Intervenció General de l’Estat (IGAE). A més, en el Pla d’Ajust de juliol de 2013, que la conselleria va fer arribar als Ministeris d’Economia i d’Hisenda es detallava aquesta informació sobre els passius contingents que incloïen els 1.318M per inversions en infraestructures. “Es sorprenent que aquestes despeses es vulguin imputar al 2015 i no quan van ser efectuades, o bé, al 2013”, assegura Mas-Colell, que també diu que la generalitat no té cap contacte amb EUROSTAT. “Si aquestes dades no es van transmetre en el seu moment, no és responsabilitat nostra, sinó d’aquells que ho havien de transmetre”, afegeix. La Generalitat no té capacitat ni voluntat d’amagar res.    
 
El responsable de les finances catalanes també diu que els 1.318M  representen el 40% de tota la despesa pendent (incloses les nòmines) de la Generalitat fins a finals d’any. “És evident que no estem en condicions de reduir despeses que afecten els serveis públics essencials en dos mesos per compensar una anotació de significació estrictament comptable”, assegura.
 
Finalment, Mas-Colell afirma que “els ciutadans no poden ser les víctimes d’interpretacions i desacords purament comptables”.
 

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 284

Carta enviada a Hisenda

Carta enviada a Hisenda
PDF | 144