El conseller de Justícia ha estat l’encarregat de lliurar els títols professionals d’advocat que, per primera vegada, s’han expedit a Catalunya i que avui han recollit prop de 140 aspirants a advocat
.
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquesta tarda l’acte de lliurament dels títols professionals d’advocat que, per primera vegada, s’han expedit a Catalunya i que permetran als nous advocats exercir la professió una vegada s’hagin incorporat a un col·legi professional. El conseller ha reivindicat que aquestes proves es facin també en català i ha afegit que “aquesta és una demanda que al seu dia no vam aconseguir i que va en contra de la cooficialitat de les llengües. Gordó ha recordat que, en canvi, “la nostra demanda per territorialitzar aquestes proves sí que es va assolir”. I en aquest sentit, ha volgut agrair al Col·legi d’Advocats de Barcelona que acollís, el passat mes de maig, aquestes proves que per primera vegada es feien a Barcelona de forma descentralitzada.
 
En el seu parlament davant dels prop de 140 nous advocats i les seves famílies, Germà Gordó s’ha lamentat de “no haver pogut aconseguir que les proves incorporessin preguntes relatives al dret específic de Catalunya com ara el dret civil català i el dret públic”, però ha afirmat que “amb el diàleg ens en sortirem tant pel que fa a la llengua com pel que fa al dret propi”.
 
Gordó ha encoratjat els nous advocats a “no actuar només en auxili dels nostres clients, sinó a anar més enllà i actuar en auxili de tota la societat”. Així mateix els ha instat a interioritzar que “anar als tribunals ha de ser la darrera opció: primer hem de dialogar, mediar per l’acord, el pacte”.
 
Aquesta tarda, al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), prop de 140 aspirants dels 403 que van superar les proves realitzades el passat mes de maig a la seu del Col·legi d’Advocats de Barcelona (ICAB) han recollit el diploma que els acredita per poder accedir a la professió d’advocat. A aquestes proves, s’hi van presentar 425 aspirants.

1  

Imatges

Entrega dels títols d'advocat

Entrega dels títols d'advocat 193