• Roger Albinyana s’ha reunit avui amb dos alts càrrecs del Ministeri de Relacions Exteriors de Xile: Pablo Urría i Gabriel Rodríguez Garcia-Huidobro
  • El secretari ha encapçalat la reunió, acompanyat dels representants institucionals dels 4 Motors per a Europa
  • La trobada s’emmarca en la Missió institucional i empresarial a Xile organitzada en el marc de la Presidència catalana de la xarxa, que pretén traslladar als socis europeus de Catalunya el seu coneixement del país
Albinyana i Gabriel Rodríguez Garcia-Huidobro (Xile)
Roger Albinyana i l'ambaixador Gabriel Rodríguez Garcia-Huidobro
 
El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana, acompanyat dels representants institucionals dels 4 Motors per a Europa, ha mantingut avui dues reunions amb alts càrrecs del el Ministeri de Relacions Exteriors de Chile. Albinyana s’ha reunit aquest matí amb el director general en funcions de la Direcció General de Relacions Econòmiques Internacionals del Ministeri de Relacions Exteriors del Govern de Xile, Pablo Urría, i amb el director d’Energia, Ciència, i Tecnologia i Investigació del mateix ministeri, l’ambaixador Gabriel Rodríguez Garcia-Huidobro.
 
Aquestes dues trobades s’han dut a terme en el marc de la missió empresarial i tècnica dels 4 Motors per a Europa a Xile, liderada per la Presidència catalana de la xarxa. Per part dels 4 Motors, hi ha participat el vicepresident d’Afers Europeus i Relacions Internacional de Rhône-Alpes, Bernard Soulage, el vicepresident de Llombardia, Fabrizio Sala, i el director de Polítiques Europees, Afers internacionals i Protocol del ministeri d’Afers Federals, Europeus i Internacionals de Baden-Württemberg, Werner Shempp.
 
Durant les reunions s’ha destacat la signatura d’una Declaració d’Intencions entre la xarxa dels 4 Motors per a Europa i la Corporació de Foment de la Producció del govern xilè (CORFO) en matèria de desenvolupament sostenible i participatiu. Entre d’altres temes s’ha tractat la prioritat del Govern xilè pel que fa les polítiques mediambientals i la seva aposta pel Creixement Blau, basat en diferents àmbits clau dels mars i els oceans, com ara la promoció sostenible d’energia. Catalunya i els altres socis dels 4 Motors s’han interessat també pel paper del govern en el procés de modernització i obertura econòmica de Xile, especialment cap a la Unió Europea i la recent adhesió de Xile al Tractat Transpacífic d’Associació (TPP, en les seves sigles en anglès), així com els acords que el país té amb la resta de països de Llatinoamèrica i les relacions comercials que tenen entre ells. Finalment, també s’ha tractat l’aposta de Catalunya i les altres regions de la xarxa dels 4 Motors per desenvolupar i implementar estratègies d’especialització intel·ligent i també una política de clústers dinàmica.
 
Més informació

2  

Imatges

Roger Albinyana i Gabriel Rodríguez Garcia-Huidobro

Roger Albinyana i Gabriel Rodríguez Garcia-Huidobro 249

Roger Albinyana i Pablo Urría

Roger Albinyana i Pablo Urría 65