La vicepresidenta Munté rep l'ONG catalana Proactiva Open Arms d'ajuda als refugiats que arriben a la costa de Grècia
La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, acompanyada del director general d’Immigració, Xavier Bosch, i el coordinador del Comitè per a l’Acollida de Persones Refugiades, Àngel Miret, s’ha reunit aquest divendres amb el director de l’ONG Proactiva Open Arms, Òscar Camps, i el coordinador d’un dels equip de treball de l’organització, Gerard Canals, per aprofundir en la feina de l’entitat i intercanviar impressions sobre la situació a la costa grega.
 
L’organització badalonina està present, des del passat mes de setembre, a les platges de les illes gregues de Lesbos i Quios, on arriben diàriament unes 1.000 persones repartides en entre 20 i 30 embarcacions. Un cop arriben, l’ONG, formada per socorristes, els dóna suport, tenint en compte que la majoria de morts per ofegament es produeixen a prop de la platja.
 
La vicepresidenta Munté ha destacat, un cop més que “a Catalunya estem preparats per a l’acollida de persones refugiades”. Però ha volgut insistir sobre “la importància de conèixer en profunditat quines són les dificultats que aquestes persones hauran hagut de superar abans d’arribar a Catalunya, al seu país d’origen i durant el seu viatge cap a Europa, per a poder garantir-los la millor atenció possible en tots els aspectes”. Munté ha valorat com a “molt positiva i necessària” la tasca que la ONG catalana porta a terme a les costes gregues, ja que “lamentablement, fins avui han hagut de salvar centenars de vides humanes”.

1  

Imatges

La vicepresidenta Munté rep l'ONG catalana Proactiva Open Arms d'ajuda als refugiats que arriben a la costa de Grècia

La vicepresidenta Munté rep l'ONG catalana Proactiva Open Arms d'ajuda als refugiats que arriben a la costa de Grècia 1550