• Meritxell Borràs ha inaugurat la “Jornada Nous lideratges. Gestió de projectes complexos”
La consellera inaugura la Jornada Nous Lideratges
La consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, ha inaugurat aquest matí la “Jornada Nous lideratges. Gestió de projectes complexos”, organitzada per la Secretaria d’Administració i Funció Pública i el grup interdepartamental InnoGent, que promou la innovació en el funcionament de l’Administració de la Generalitat.
 
“Vivim moments decisius en l’àmbit nacional, estem construint un nou país i l’Administració pública n’és una de les seves principals estructures d’estat”, ha afirmat la consellera davant de les 250 persones que han participat en la Jornada. “El repte és enorme, perquè volem construir una Administració pública preparada, responsable i coherent amb els valors que ens identifiquen com a país”.
 
Per fer-ho, Meritxell Borràs ha dit que cal “identificar, gestionar, potenciar i atreure el talent i la innovació en l’Administració pública”. Així mateix, també ha destacat la necessitat de potenciar l’intercanvi d’idees, el pensament crític i les bones pràctiques per millorar el funcionament dels serveis públics, aconseguir una major implicació del personal que hi treballa i obtenir un major grau de satisfacció de la ciutadania.
 
És en aquest sentit, que la consellera de Governació ha reivindicat la necessitat d’establir “nous estils de lideratge” i s’ha adreçat a les persones que gestionen equips de servidors públics. “Necessitem líders que sàpiguen escoltar, que innovin i que s’orientin a l’assoliment d’objectius”, ha dit. “Confiem molt en tots vosaltres. Perquè amb el vostre esforç per construir una Administració pública més eficaç, competitiva i moderna també contribuïu a construir un millor país per a tots nosaltres”, ha reblat.
 
Un any de Reforma de l’Administració
 
D’altra banda, la secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Masó, que també ha intervingut en l’acte inaugural de la Jornada, ha fet un balanç positiu del primer any del Pla de reforma de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic. Masó ha volgut agrair al personal de la Generalitat la seva implicació i col·laboració a l’hora de desenvolupar les diverses accions incloses al Pla. “Tots i totes sou peces clau a l’hora de liderar els canvis i fer que siguin un èxit”, ha dit.
 
La secretària ha explicat que la Jornada que s’ha dut a terme avui s’emmarca en l’eix d’Innovació i Talent del Pla per a la Reforma de l’Administració, un eix que, ha dit, durant aquest any, s’ha centrat en el desenvolupament d’estratègies corporatives de foment de la innovació i el talent. Ha assegurat que al si de l’Administració hi ha molt de talent i que cal que aquells qui dirigeixen equips creïn l’entorn favorable per fer-lo aflorar. Així mateix, ha destacat “el capital innovador” de les persones que treballen a l’Administració.
 
Gestió de projectes complexos
 
La Jornada, que ha tingut lloc a l’Auditori del Palau de la Generalitat, ha abordat, a partir d’experiències concretes, la construcció de lideratges que gestionen projectes complexos des d’un punt de partida de compromís vital. Ha tingut com a ponents l’arquitecte director i coordinador de les obres de construcció del Temple de la Sagrada Família, Jordi Faulí; la directora de LaBreu Edicions i escriptora, Ester Andorrà, i l’escriptor i periodista, Màrius Serra. El periodista Xavier Graset ha estat l’encarregat de conduir l’acte i n’ha fet de relator.

2  

Imatges

La consellera inaugura la Jornada Nous Lideratges

La consellera inaugura la Jornada Nous Lideratges 3844

Més de 250 persones han assistit a la Jornada Nous Lideratges. Gestió de projectes complexos

Més de 250 persones han assistit a la Jornada Nous Lideratges. Gestió de projectes complexos 6206