• Demà a les 12 hores se celebrarà una roda de premsa a la Diputació de Lleida per anunciar aquesta inscripció i els seus detalls
La UNESCO, a través del seu Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del Patrimoni, ha inscrit Les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus en la seva Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Així ho ha confirmat fa pocs moments fonts pròximes al Comitè de la UNESCO, reunit a Namíbia aquests dies i en el qual s’ha d’acordaT la inscripció.
 
La candidatura de les Festes del Foc del Solstici d’Estiu als Pirineus (falles, haros i brandons) està impulsada pels governs dels estats d’Andorra, França i Espanya, i la integren 63 pobles: 34 francesos, 17 catalans, 9 aragonesos i 3 andorrans.
 
Demà, dia 2 de desembre, a les 12 hores se celebrarà una roda de premsa a la Diputació de Lleida per anunciar aquesta inscripció i els seus detalls. A la roda de premsa hi participaran el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el director general de Cultura Popular, Lluís Puig; el director de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA), Pere J. Porta, i la vicepresidenta de l’Associació de Municipis Fallaires, Sofia Isus.