• La vicepresidenta ironitza dient que el Constitucional “mai no defrauda Catalunya” i denuncia el “caràcter polític” d'una "sentència exprés dictada en 25 dies"
  • La portaveu del Govern reclama unitat d’acció a l’independentisme català per formar un nou Govern que pugui “fer front als atacs que arriben cada setmana per part de l’estat”
La vicepresidenta Munté en un moment de la intervenció

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat avui que la sentència de Tribunal Constitucional (TC) que declara la inconstitucionalitat de la resolució d’inici del procés d’independència de Catalunya aprovada pel Parlament el passat 9 de novembre “no atura els efectes polítics de la resolució i, per tant, el contingut d’aquesta declaració es manté inalterable”. “Per moltes sentències i pàgines que escrigui no torçarà la voluntat majoritària dels catalanes i catalanes expressada el 27S i explicitada per la majoria absoluta del  Parlament", ha afegit.


La vicepresidenta del Govern també ha dit irònicament que “el TC mai no defrauda Catalunya amb les seves actuacions” tot afegint que “la sentència que té més voluntat política que no pas jurídica”. Durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació ha denunciat que “hi ha una utilització partidària i partidista dels temps i calendari” per part del govern espanyol. En paraules de la portaveu del Govern “el TC ha batut un rècord amb una sentència exprés dictada en 25 dies” i ha afegit que “això contrasta molt amb tantes altres que afecten a aspectes essencials pels ciutadans que no han estat resoltes”.


Durant la seva intervenció, la portaveu del Govern ha fet referència al recent anunci de govern espanyol de fer efectiu el pagament del Fons de Liquiditat Autonòmica el proper dia 16 de desembre. La vicepresidenta Munté ha aprofitat per precisar que “no tenim notificació tècnica de l’arribada” tot i que ha assegurat que “ens n’alegrem molt perquè finalment els proveïdors podran cobrar i és de justícia que això sigui així”. “Estem convençuts que el govern de l’estat ha reconegut que Catalunya ha fet els seus deures”, ha assegurat Munté, que ha afegit que “ens hauria agradat estalviar-nos l’espectacle de la vicepresidenta del govern espanyol intentant humiliar la Generalitat i les persones que tenen necessitat de percebre aquests diners”.


La vicepresidenta Munté també ha fet una crida a la unitat de l’independentisme català “per acordar la investidura del president Mas i que es pugui confegir de la manera més ràpida possible un govern que pugui treballar en tots els fronts i que pugui fer front a les necessitats i urgències del nostre país i els atacs que arriben cada setmana per part de l’estat”. “Cal unir-se per sortir de l’atzucac en el que ens trobem en aquests moments” ja que “a l’estat hi ha una clara acció contra el procés cap a l’estat propi”. En referència a la resolució del Parlament declarada inconstitucional pel TC, la vicepresidenta Munté ha subratllat que “per tirar endavant aspectes centrals d’aquesta declaració cal un nou Govern” .