foto
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per informar de la detenció per part dels Mossos d’Esquadra d’un presumpte terrorista gihadista amb una ordre de detenció per part dels Estats Units.
 
Jané ha felicitat el cos de Mossos d’Esquadra per aquesta detenció i  ha explicat que “es tracta del senyor Alí Charef DAMACHE, amb doble nacionalitat  irlandesa i algeriana que tenia una ordre internacional de detenció de Interpol-EUA pels delictes de conspiració per proveir material de suport a terroristes i d'usurpació d'estat civil, crims pels que als Estats Units la justícia li demana una pena de 45 anys de presó”.
 
El titular d’Interior ha explicat que “fa uns dies, la Comissaria General d’Informació del Cos de Mossos d’Esquadra va tenir coneixement de què aquesta persona es trobava a Barcelona gràcies a contactes d'intel·ligència, i durant aquesta setmana ha estat fent tasques de camp que li han permès conèixer que de forma constant estava canviant de domicili, passant com a molt dues o tres nits en diferents hostals de la ciutat, dificultant per tant la seva localització”.  Tot i això, el conseller ha confirmat que no hi ha constància de cap activitat delictiva per part seva a l’Estat Espanyol.
 
Segons Jané, “el detingut era un reclutador d' Al Qaeda al Magreb Islàmic i estava, segons fonts judicials d'Estats Units construint una organització dividida en 5 cèl.lules:  una cèlula logística, una de recerca d'informació, una altra de reclutament, una de finançament i, per últim, un comando operatiu”.
 
El conseller,  que es va posar en contacte amb el ministre de l’Interior des del primer moment, ha recordat la importància de la col.laboració entre tots els cossos i forces de seguretat. “Si la informació flueix de manera adequada podrem ser més efectius”, ha insistit.
 
El detingut ha passat a disposició del Jutjat Central d’instrucció de Guàrdia de l’Audiència Nacional, que ha decretat el seu ingrés a presó de forma provisional, pendent del  procediment d’extradició a Estats Units.
 
Hi ha imatges disponibles al servidor FTP dels Mossos d’Esquadra (http://83.247.130.22)