L’estrena dels films Star Wars. El despertar de la força i Sufragistes, aquest divendres, 18 de desembre, enceta un Nadal de cinema doblat i subtitulat en català, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
 
Star Wars. El despertar de la força, el VII episodi de la saga de La Guerra de les Galàxies, s’estrena 30 anys després del VI episodi. Dirigida per J. J. Abrams combina la presència dels actors veterans de la sèrie: Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill, amb les noves cares de John Boyega i Daisy Ridley.
 
Sufragistes, de Sara Gravrons, és un retrat intimista de com es van organitzar algunes treballadores de diversa procedència social per demanar el vot femení. I com van haver de vèncer tota mena de dificultats per aconseguir-ho. Hiena, el thriller de Gerard Johnson, premiat al Festival de Sitges i en competició al Festival de Cinema Europeu de Les Arcs, s’estrena en versió original subtitulada en català.
 
El dia de Nadal s’estrenarà el film d’animació Charlie Brown i Snoopy. Aquest és el debut a la gran pantalla dels coneguts personatges de la tira còmica Peanuts.
 
A més de les properes estrenes en català, aquestes festes continuaran en pantalla Phantom Boy, un relat policíac de cinema negre clàssic amb un toc de fantasia ambientat a Nova York, i Coco, el petit drac, les aventures d’un drac que no pot volar, que es van estrenar l’11 de desembre. També segueixen en cartellera Dragon ball z. La resurrecció de ‘F’ i Hotel Transsilvània 2.
 
També continua el CINC, cinema infantil en català, que aquest Nadal oferirà pel·lícules de reestrena doblades al català a 15 poblacions de Catalunya. Atrapa la bandera, Els Mínions, La casa màgica, Del revés, Campaneta i la llegenda de la bèstia i Hotel Transsilvània 2, són alguns dels títols que es podran veure.
 
Per als més petits de tots seran en pantalla les projeccions dels programes Pas a Pas i Petits Herois, una acurada selecció de curts perquè la canalla de 2 a 4 anys s’iniciï en el món del cinema.
 
I començarem l’any amb altres pel·lícules subtitulades en català amb el suport de Política Lingüística: ell fiIm Voyeur, la història d’una noia que viu la seva pròpia experiència a través dels altres i la comèdia de cinema independent L’assassinat d’un gat, una història sobre l’amistat i la fidelitat.
 
Tota la informació sobre el cinema en català es pot trobar al Portal de cinema en català, al Facebook i al canal Twitter de Cinema en català: