• La consellera Meritxell Borràs ha signat el conveni en qualitat de presidenta del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya
  • El Consorci AOC ofereix el servei e-SET, que combina un paquet bàsic de solucions d’administració electrònica amb un acompanyament per consolidar un model de gestió òptim per a ajuntaments de fins a 5.000 habitants 
  • La Diputació de Barcelona vol prioritzar la implantació del servei e-SET en 94 municipis de menys de 1.000 habitants
La presidenta Conesa i la consellera Borràs
La consellera de Governació i Relacions Institucionals i presidenta del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC), Meritxell Borràs, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, han signat aquest migdia el conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Consorci AOC per impulsar la metodologia e-SET en matèria d’administració digital. L’acte de signatura del conveni, que ha tingut lloc a la seu de la Diputació de Barcelona, ha comptat amb l’assistència del director del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya, Àlex Pèlach.
 
Després de la signatura, la consellera, Meritxell Borràs, ha destacat “la capacitat de col·laboració de les administracions d’aquest país per oferir un millor servei a la ciutadania” i ha subratllat que “aquest conveni és un bon exemple d’aquest treball conjunt”. Borràs també ha remarcat que cal arribar als municipis petits “no només posant els mitjans, sinó fent que les eines siguin de fàcil ús pels seus ajuntaments”.
 
En la mateixa línia la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha afirmat que “hem signat aquest conveni perquè els ajuntaments més petits tinguin accés als models d’administració digital”.
 
A través del conveni, l’AOC es compromet a facilitar el coneixement de la metodologia e-SET, homogenitzar la tecnologia a tots els ajuntaments que facin servir aquesta tecnologia i a coordinar les evolucions del sistema per garantir una versió actualitzada per a tots els ajuntaments que la facin servir. Per la seva banda, la Diputació de Barcelona es compromet a donar suport tècnic i econòmic als ajuntaments de la demarcació que vulguin implantar aquesta metodologia i establir un pla per implementar-la en tres fases (pilot, extensió i consolidació).
 
E-SET és una metodologia dissenyada pel Consorci AOC que s’adapta a les necessitats dels ajuntaments de fins a 5.000 habitants que són els que presenten més dificultats a l’hora d’assolir l’objectiu de mantenir relacions administratives electròniques. A partir d’una anàlisi prèvia de la situació de cada ajuntament, es proposa la incorporació dels serveis d’administració electrònica més adients perquè els ens locals de petit format puguin sumar recursos, enfortir les seves xarxes de col·laboració, així com oferir un millor servei a la ciutadania. Actualment el servei E-SET està implantat a 19 municipis catalans.

2  

Imatges

151217 La presidenta de la Diputació de Barcelona i la consellera de Governació

151217 La presidenta de la Diputació de Barcelona i la consellera de Governació 5992

151217 Borràs i Conesa, abans de signar el conveni

151217 Borràs i Conesa, abans de signar el conveni 7330