Cartells
El film Star Wars. El despertar de la força, s’estrena en català aquest divendres, 18 de desembre, a  30 sales. També s’estrena Sufragistes, que es podrà veure en català a 10. Totes dues pel·lícules han estat doblades amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura.
 
 
Star Wars. El despertar de la força
L’esperada estrena del VII episodi de la saga de La Guerra de les Galàxies s’estrena 30 anys després del VI episodi. El film, dirigit en aquesta ocasió per J.J. Abrams, combina la presència dels actors veterans de la sèrie, Harrison Ford, Carrie Fisher i Mark Hamill amb les noves cares de John Boyega, Daisy Ridley.
 
L’acció té lloc 30 anys després de la batalla d’Endor. La destrucció de l’estrella de la mort no va implicar la fi de l’imperi. Un misteriós guerrer, Kylo Ren, persegueix els rebels per tota la galàxia. Una recollidora de ferralla, un stormtrooper que ha desertat i un petit droide es troben i comencen un viatge per trobar Luke Skywalker, el jedi més poderós de la galàxia.
 
El film es podrà veure a: Yelmo Multicines Abrera (Abrera); Megacine Badalona (Badalona); Sala d'Actes de l'Ajuntament de Balaguer (Balaguer); Yelmo Cines Baricentro (Barberà del Vallès); Arenas Multicines (Barcelona); Cinesa Diagonal (Barcelona); Cinesa Diagonal Mar (Barcelona); Cinesa Heron City (Barcelona); Palau Balaña Multicines (Barcelona); Yelmo Cines Castelldefels (Castelldefels); Cinemes Full HD (Cornellà de Llobregat); Multicines Figueres (Figueres); Cinemes Albèniz Centre (Girona); Ocine Girona (Girona); Ocine Granollers - El Nord (Granollers); Filmax Gran Via (l'Hospitalet de Llobregat); JCA Cinemes Alpicat (Lleida); Multicines Bages (Manresa); Cinesa Mataró Parc (Mataró); Cines Olot (Olot); Multicines Porto Pi Terrazas (Palma, Mallorca); Cines Imperial (Sabadell); Odeón Multicines Girona (Salt); Cinesa Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); Yelmo Cines Sant Cugat (Sant Cugat del Vallès); CineBaix (Sant Feliu de Llobregat); Ocine Tarragona - Les Gavarres (Tarragona); Cinemes Majèstic (Tàrrega); Cinesa Parc Vallès (Terrassa) i Multicines Sucre (Vic).
 
A partir del 27 de desembre el film es podrà veure també als Cinemes Casal de Cervera.
 
 
Sufragistes
La pel·lícula Sufragistes ha estat dirigida per Sara Gravrons i interpretada per Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Anne-Marie Duff, Brendan Gleeson, i Ben Whishaw. El film és un retrat intimista de com es van organitzar algunes treballadores de diversa procedència social per demanar el vot femení. I com van haver de vèncer tota mena de dificultats per aconseguir-ho.
 
Sufragistes es podrà veure a: Yelmo Multicines Abrera (Abrera); Cinemes Amposta (Amposta); Cinesa Heron City (Barcelona); Palau Balaña Multicines (Barcelona)
Cinemes Albèniz Centre (Girona); Ocine Girona (Girona); Multicines Bages (Manresa); Cines Imperial (Sabadell); Cinesa Parc Vallès (Terrassa) i Vigatà Cinema (Vic).
 
Tota la informació sobre el cinema en català es pot trobar al portal, al Facebook i al canal Twitter Cinema en català: