• El cap del Govern diu, en una entrevista a Catalunya Ràdio, que “la CUP té molta força però no tanta com per canviar un president de la Generalitat”
  • Artur Mas afirma que la proposta de JxSí “està molt estudiada, treballada i consensuada, i no es mourà”
  • El president reclama una mentalitat constructiva “perquè no ens sobren les forces per fer un país que valgui la pena”
 
Entrevista a Catalunya Ràdio
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquest matí, en una entrevista al programa El matí de Catalunya Ràdio, que “per protegir el procés sobiranista cal que hi siguem tots”, perquè “si la imatge és que ho decideix tot aquell que és més petit o té menys representació, hi haurà un descarrilament”. “Aquest procés l’hem de fer votant, no vetant”, ha insistit, i ha afegit “sense l’espai que jo represento, l’independentisme no tindria el 48% dels vots”.” Aquí no sobra ningú”, ha reblat.
 
Pel cap de l’Executiu “la CUP té molta força que els va donar la gent el 27S, però no en tenen tanta com per canviar un president de la Generalitat, i aquesta és la força que està mesurant”, com indica, ha dit, el fet que en l’assemblea d’aquesta formació del diumenge passat “el 50% de les persones que hi van assistir segurament fa dos mesos haurien dit no a la investidura i ara estan dient sí, i no només a una persona, sinó a una proposta d’acord”.
 
Artur Mas, que ha celebrat i ha agraït aquest canvi d’actitud de la meitat dels membres de la formació cupaire, ha deixat clar que la proposta d’acord de JxSí  “està molt estudiada, molt treballada i molt consensuada, i no es mourà”. “Hem aplicat la cultura del diàleg, de la negociació i del pacte dins de JxSí, que és el que s’hauria de fer a tot arreu” ha explicat, i ha insistit “aquesta és una proposta seriosa, potent, que parla d’un pla de xoc social, en un moment en què les finances de la Generalitat estan destrossades, i que pot tenir un impacte bo per a una part important de la societat catalana”.
 
Per tot això, el president Mas ha defensat que “la CUP té tot el dret del món a prendre una decisió o altra”, però “nosaltres també tenim tot el dret del món de dir que hem arribat fins a aquí i d’aquí no passem; per tant, aquesta oferta no es mourà”, ha reblat.
 
El cap del Govern ha remarcat que, més que confrontació, “la mentalitat hauria de ser com ens ajudem tots plegats per construir una cosa que valgui la pena, perquè no ens sobren forces”. I en aquest sentit, ha demanat posar en relleu “la nostra força, que és la capacitat de teixir acords dins de Catalunya per a tota la gent que creu en un determinat projecte, independentment que després aquest, un cop realitzat, uns l’orientin d’una manera i els altres d’una altra”.
 
“Per normativa, no es poden convocar les eleccions fins al 10 de gener”
 
 
Preguntat per la directora del programa, Mònica Terribas, si ha valorat, tal i com demanen algunes veus, convocar ja unes noves eleccions, el president de la Generalitat ha recordat que “jo no puc convocar eleccions fins al 10 de gener, aquesta és la normativa, hem d’esperar fins aquella data”, però ha reconegut que “la situació en la qual estem és completament absurda, ens la podríem haver estalviat com a país després de les eleccions del 27S, que van ser un èxit molt important en el sentit sobiranista”. I ha insistit “la primera obligació que tenim és intentar complir el mandat democràtic que vam rebre a les urnes i, per això, tot i les crítiques que hem rebut, hem tirat endavant, i hem arribat fins aquí”.
 
“És fals que l’Administració hagi perdut el control públic de l’ATLL”
 
 
Sobre la gestió pública del Consorci Aigües del Ter Llobregat (ATLL), una de les reivindicacions de la CUP i de la qual parla l’acord proposat per JxSí, Artur Mas ha denunciat que “és fals que l’Administració hagi perdut el control sobre aquest servei”. El president ha explicat que el control continua sent públic, tot i que la gestió s’hagi privatitzat, i ha subratllat que també succeeix en altres serveis com el subministrament de l’aigua a les llars de Barcelona, fet amb un Ajuntament governat pel socialistes. Mas ha recordat que la privatització de la gestió de l’ATLL es va fer “perquè necessitàvem diners per aguantar els hospitals, les escoles, la Llei de Dependència, etc.,”. “1.300 milions que van servir per tot això i que no han fet que perdem el control de les decisions públiques en matèria d’aigua” ha remarcat.  
 
En aquesta línia, el president ha insistit una vegada més que aquest Govern “no ha fet retallades perquè ha volgut sinó perquè no ha tingut cap més altra possibilitat”, i com està fent, ha dit, altres governs dins i fora de l’Estat. “Ens han presentat com a gent insensible quan el que hem fet és mantenir l’estat del benestar en les pitjors condicions que hem viscut en les darreres tres dècades”, ha reblat.
 
Preguntat per Mònica Terribas si el seu projecte serà sempre independentista a partir d’ara, Artur Mas ha assegurat que “el nostre projecte és arribar que Catalunya tingui un Estat i un Estat independent, en el març de la Unió Europea i l’euro”. El president ha explicat que per dur aquest projecte a terme cal “una majoria significativa del país que clarament passi del 50%” i, mentre aquesta majoria no hi sigui, “es tracta d’anar treballant per defensar el nostre dret a decidir i anar eixamplant la base sobiranista de Catalunya, que ens permeti fer el pas definitiu”. El cap del Govern ha aclarit però que “si no s’aconsegueix eixamplar també s’haurà de respectar perquè, si som demòcrates, s’haurà de respectar l’opinió majoritària de la gent i protegir l’opinió de les minories”.

1  

Imatges

Entrevista Catalunya Ràdio

Entrevista Catalunya Ràdio 2317