La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, ha considerat avui “insòlit” que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi qualificat de “desastre” un possible govern català amb suport de la CUP. Munté ha fet aquestes valoracions a preguntes dels mitjans dels comunicació, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.
 
Per a Munté, les “desafortunades” declaracions Rajoy demostren “l’immobilisme i la voluntat nul·la d’entendre el que va passar a les eleccions del 27 de setembre”.
 
“El que és un desastre és la visió monolítica del Govern espanyol, amb Rajoy al capdavant, que demostra no haver entès res del que ha passat a Catalunya en els darrers temps i especialment el que ha passat a les eleccions del 27 de setembre”, ha afirmat la vicepresidenta i portaveu.
 
Munté ha lamentat les critiques de Rajoy cap a un Govern que constituiria el “reflex” de la voluntat dels catalans. “Catalunya acabarà conformant un govern i han estat els catalans els que han votat per unes determinades forces polítiques democràtiques que aposten per la construcció d’un estat propi”.