• A través d’ACCIÓ, ha signat un conveni de patrocini amb les tres entitats d’equity crowdfunding que hi ha a Catalunya per incrementar la seva notorietat i generar confiança en el teixit empresarial.
 
  • Durant els tres primers trimestres de l’any, les plataformes han tancat 17 operacions d’inversió per un valor de 2,7M€.
 
  • Aquest conveni s’afegeix als acords signats al juliol amb les entitats de crowdlending i invoice trading Arboribus, Loanbook, Ecrowd Invest, Finanzarel i Novicap.
 
La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha signat un conveni de patrocini amb Crowdcube, The Crowd Angel i Capital Cell per ajudar en la promoció i el creixement d’aquestes plataformes. Aquestes són les tres entitats que existeixen a Catalunya per al finançament col·lectiu d’inversió (equity crowdfunding), i durant els tres primers trimestres de l’any han tancat 17 operacions d’inversió per un import total de 2,7M€.
 
El conveni s’afegeix als ja signats el passat mes de juliol amb cinc plataformes catalanes de crowdlending i invoice trading (Arboribus, Loanbook, Ecrowd Invest, Finanzarel i Novicap). Aquesta és, doncs, una més de les actuacions del Govern català per donar confiança al teixit empresarial en l’ús d’aquestes vies de finançament alternatives i complementàries a les entitats bancàries.
 
La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha signat els convenis amb el director de Crowdcube, Pepe Borrell, el CEO de Capital Cell, Daniel Oliver, i el CEO de The Crowd Angel, Ramon Saltor. Betriu ha destacat que “és important potenciar aquesta via de finançament per a les empreses catalanes en la fase inicial perquè es tracta de finançament en capital i, per tant, són recursos permanents per a l’empresa”. “Aquestes plataformes”, ha afegit, “tenen perspectives molt positives de creixement, en línia i interrelacionades amb altres instruments de finançament alternatiu que també impulsem des del Govern, com les xarxes d’inversors privats o business angels”.
 
La durada del conveni és de 6 mesos (per al primer semestre del 2016) i anirà destinat a actuacions de promoció i difusió d’aquestes eines arreu del territori català. L’import total dels convenis és de 45.000 euros.
 
El finançament col·lectiu d’inversió o equity crowdfunding

El finançament col·lectiu d’inversió és una tipologia del finançament alternatiu que funciona a través de l’entrada en el capital d’una empresa per part de molts petits inversors (microinversors). Les operacions d’inversió es duen a terme generalment en companyies que es troben en fase llavor (inicial) o d’arrencada, i que tenen un projecte innovador. Les plataformes d’equity crowdfunding gestionen la inversió, el seu seguiment i la posterior desinversió.
 
Capital Cell és la primera plataforma d’equity crowdfunding en biotecnologia d’Europa. Amb tan sols un any de vida, ha finançat més de 550.000 euros per a projectes innovadors especialitzats en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut i té la previsió de llançar-ne 10 més en els propers mesos.
 
Crowdcube és una plataforma fundada al Regne Unit el 2011. Des de juliol de 2014, quan Crodwcube va començar a operar a l’Estat espanyol, la plataforma ha canalitzat prop de 3 milions d'euros per a 20 empreses.
 
The Crowd Angel uneix el crowdfunding i el capital risc, simplificant la inversió en start ups d’alt potencial de creixement. Fins al moment, The Crowd Angel ha publicat 12 operacions, en les quals en total s’han invertit 2,8 milions d’euros.
 
 
--------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
 
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom

2  

Fitxers adjunts

Imatge de la signatura. Al centre, la consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu

Imatge de la signatura. Al centre, la consellera delegada d'ACCIÓ, Núria Betriu
JPG | 3644

Imatge de la signatura 2

Imatge de la signatura 2
JPG | 3599