• Carles Puigdemont ha recordat que “venim d’un viatge molt llarg a través de la història, però no estem cansats; avui més que mai estem esperançats”
El president Mas ha imposat la medalla al president Puigdemont
El president Mas imposant la medalla al president Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha pres avui possessió del càrrec comprometent-se a “treballar per explicar i implicar, per preparar i garantir, per estabilitzar i asserenar”. I ha expressat la seva voluntat de treballar amb diàleg per “consolidar les majories fonamentals” que facin possible el projecte sobiranista.
 
El nou president també ha manifestat que assumeix la Presidència “sentint una gran responsabilitat i un gran honor” i,  alhora, sentint-se “molt deutor de la dignitat que rebo de tots els que m’han precedit i, en especial, del president Mas”.
 
Carles Puigdemont ha promès “responsabilitat al Parlament i al poble de Catalunya, entenent que el Parlament escull el president i que el poble escull el Parlament, en un cercle virtuós de legitimitat democràtica indiscutible”.
 
Durant el seu primer discurs com a president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha volgut donar també un missatge d’esperança en el futur del país, fent notar que “venim d’un viatge molt llarg a través de la història en el qual ens han passat moltes coses, però no estem cansats. Avui més que mai estem esperançats”.
 
En aquesta línia, ha assegurat que governarà sense perdre de vista “les esperances de la gent”, que són, ha dit, “millors condicions de vida i treball, drets bàsics garantits, qualitat dels serveis públics, educació, salut i serveis socials, qualitat mediambiental i compromís amb la solidaritat internacional”.
 
El president Puigdemont ha subratllat que millorar la vida de la gent “no serà possible si no tenim les eines que ens ho permetin” i ha denunciat que “estem ofegats i humiliats financerament, estem desatesos per les inversions de l’Estat i menystinguts per la nostra identitat i les nostres llengües”. “Ens cal l’eina que permeti al Govern garantir tot això”, ha afegit. “No ho podem fer de qualsevol manera; és més, jo no permetré que es faci de qualsevol manera. Ho farem molt bé”, ha reblat.  

4  

Fitxers adjunts

El president Mas imposa la medalla al president Puigdemont

El president Mas imposa la medalla al president Puigdemont
JPG | 380

Els presidents Mas i Puigdemont en l'acte de presa de possessió

Els presidents Mas i Puigdemont en l'acte de presa de possessió
JPG | 313

Els presidents Mas i Puigdemont sortint de Palau

Els presidents Mas i Puigdemont sortint de Palau
JPG | 611

Discurs d'investidura del president Puigdemont

Discurs d'investidura del president Puigdemont
PDF | 118