·        Els nous membres de l’Executiu han pres avui possessió del seu càrrec i han celebrat la primera reunió de treball
 
·       El president ha expressat als consellers sortints “l’agraïment més sentit pels serveis prestats al país a qui us heu degut lleialment”
 
Foto oficial del nou Govern de Catalunya
Foto oficial del nou Govern de Catalunya

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquest matí l’acte de presa de possessió del nou Govern de Catalunya, que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat. En el decurs de la seva intervenció, el cap de l’Executiu ha convidat els nous consellers i conselleres “a no renunciar a res” i els ha demanat “ser fidels a la idea de fer les coses el màxim de bé, el màxim d’explicades i el màxim d’implicades possible”.

El cap del Govern s’ha mostrat convençut que els nous membres de l’Executiu “guardareu la promesa de servei al país i a les seves institucions, que és la manera de servir al poble, fins al darrer segon de la vostra responsabilitat”. El president els ha instat a “guardar aquest respecte institucional i aquesta exigència amb l'encàrrec que fa el poble de Catalunya” i també “aquest servei a la democràcia a través de la vostra activitat d'una manera tan exemplar com els que us han precedit”.
 
L’acte de presa de possessió ha tingut lloc al Saló de Sant Jordi, en presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i de l’expresident Artur Mas, així com els membres de l’Executiu sortint. A aquests últims, el cap de l’Executiu els ha volgut expressar “el més sentit agraïment en nom meu com a president, en nom del Parlament a qui us heu degut, en nom del poble de Catalunya a qui heu servit, i també de tota aquella gent que heu tractat directament, com alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya”.
 
“Heu aguantat molt bé el tipus en condicions que probablement a més d’un l’haurien tombat d’esquena”, ha dit el president Puigdemont, i ha continuat “ho heu fet amb una gran dignitat, heu patit molt, i, no obstant això, hi heu sigut sempre que us hem necessitat qualsevol, començant pel president i acabant pel darrer alcalde de Catalunya”.
 
El president ha insistit en el seu agraïment perquè “heu estat servidors lleials, soferts, del país i del Govern”, en uns moments que ha qualificat de “difícils, amb molts ajustos, i en els quals hem hagut d'explicar moltes coses, no totes agradables, hi heu estat i heu donat la cara, i heu estat fidels a aquella promesa que avui fan els consellers i conselleres que prenen el càrrec”. “Moltíssimes gràcies pels serveis prestats al país”, ha reblat.
 
Nota: S’adjunta relació dels membres del nou Executiu

3  

Imatges

Foto oficial del nou Govern

Foto oficial del nou Govern 1234

Foto presa possessió del nou Govern

Foto presa possessió del nou Govern 861

Foto primera reunió de Govern

Foto primera reunió de Govern 1198

1  

Fitxers adjunts

Llistat membres nou Executiu

Llistat membres nou Executiu
PDF | 89