• La consellera de la Presidència diu que el Govern treballarà per la creació d’estructures d’estat i recorda que s’han de fer les coses perquè “siguin homologables a nivell europeu”

  • Neus Munté assegura que la primera part del pla de xoc social està garantida, fins i tot amb pròrroga pressupostària
 
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha assegurat que “tenim un mandat democràtic que ara sí que és efectiu” i “més vigent que mai” ja que  no hi ha dubtes que la legislatura continua. En una entrevista al programa Els Matins de TV3, Munté ha explicat que el Govern treballarà des d’una perspectiva de les estructures d’estat i de noves lleis que s’han de tirar endavant per tal de dur a terme el mandat democràtic del  passat 27 de setembre.

Munté ha assegurat que “hem de fer les coses perquè siguin homologables a nivell europeu” i ha afegit que “la unilateralitat no forma part del full de ruta”. En aquest sentit, la portaveu del Govern ha recordat que la declaració política aprovada el passat 9 de novembre parla “del diàleg i negociació amb l’Estat i la comunitat internacional” i “així ho farem”, ha reblat.

Segons la consellera de la Presidència “el compromís és que hi hagi referèndum constitucional” perquè permetrà conèixer l’adhesió i la força des del punt de vista de la ciutadania. Tot i això, Munté ha recordat que les eleccions del 27 de setembre “han donat un Parlament plenament independentista amb majoria absoluta que s’ha posat d’acord per tirar endavant un compromís amb  diversos elements”.

“El pla de xoc preveu un paquet de mesures a realitzar sí o sí, també en context de pròrroga pressupostària”

Munté ha explicat que un dels compromisos del Govern és aplicar el pla de xoc social que preveu un paquet de mesures a realitzar, que estan garantides fins i tot en un context on es prorroguin els pressupostos. La consellera de la Presidència ha considerat que aquest primer paquet de mesures és “l’autèntic pla de xoc” ja que són “aquelles mesures immediates, imprescindibles per millorar les situacions més desafavorides de les persones més vulnerables: pobresa infantil, pobresa energètica i emergència habitacional”. En aquests àmbits ja s’han iniciat accions que s’estan duent a terme però Munté ha explicat que ara amb aquest pla hi ha “un reforçament de totes aquelles mesures que ja s’han iniciat en darrers anys perquè era imprescindible fer-ho així

La portaveu del Govern ha explicat que “l'instrument de la pròrroga dels pressupostos, no és l'òptim, no és el desitjable però sí que és un instrument que dóna una certa normalitat també el dia a dia de l'executiu i que ja hem tingut en altres ocasions”.