El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut avui les trucades de felicitació per la seva investidura dels presidents d’Euskadi i del País Valencià, Íñigo Urkullu i Ximo Puig, respectivament, i dels líders dels partits polítics espanyols PSOE i Podemos, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.
 
El lehendakari Íñigo Urkullu ha expressat al president de Catalunya el seu desig de mantenir les relacions mútues en el mateix nivell de sintonia i cordialitat que les tenia amb l’anterior president, Artur Mas. Urkullu ha explicat al cap de l’Executiu que per un error la seva felicitació es va adreçar al Parlament de Catalunya i que per això no havia arribat al destinatari.
 
Pel que fa al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ambdós mandataris han coincidit en la necessitat de treballar conjuntament per materialitzar infraestructures estratègiques com el corredor ferroviari mediterrani . El president Puigdemont ha agraït al seu homòleg valencià la millora del clima pel que fa a la cooperació en matèria lingüística i cultural entre Catalunya i el País Valencià, des del respecte a la personalitat i l’especifitat de les identitats respectives.
 
El president de la Generalitat també ha rebut la trucada del líder de Podemos, Pablo Iglesias, qi li ha expressat que mantenir el diàleg i la cordialitat seria en benefici mutu de Catalunya i d’Espanya. Els dos han constatat les seves discrepàncies des del respecte i s’han emplaçat a mantenir el contacte d’ara endavant.  
 
També ha felicitat al president Puigdemont el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. El president i el líder socialista han mantingut una conversa de to cordial i s’han posat a disposició l’un de l’altre.