El president Puigdemont ha assistit a l'estrena del documental 'Josep Suñol: Un crit valent'
El president Puigdemont amb Queco Novell
 
  • El cap de l’Executiu ha assistit a l’estrena del documental ‘Josep Suñol: Un crit valent’, amb què el club tanca la commemoració de l’Any Suñol
 
  • Ha posat en relleu “el compromís social i polític” de qui va ser president del Barça, “un exemple” per a generacions futures que cal “preservar i difondre”
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest vespre la figura de Josep Suñol com “un exemple” de “compromís social i polític” amb el país que cal “preservar” i aprofitar per tirar endavant el país. “Com a país, tenim l’oportunitat de renovar els compromisos de Suñol, de la seva generació, de carregar de transcendència el seu sacrifici i el de tantes generacions i de bastir sobre aquests fonaments un país extraordinari”, ha manifestat. El cap de Govern ha assistit aquest vespre a l’estrena del documental Josep Suñol: Un crit valent, una pel·lícula sobre la figura de l’expresident del FC Barcelona amb què es tanca la commemoració de l’Any Suñol que s’ha fet el 2015. També han assistit a la projecció la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’expresident Artur Mas; el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras; el conseller de Cultura, Santi Vila, i el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.
 
Més enllà del compromís social i polític de Suñol, “en un context extremadament difícil”, el cap de Govern ha volgut posar enrelleu també en el seu parlament el compromís que va tenir amb el Barça, “un club que en el seu ADN ja portava imprès allò que avui mirem com a país de futur; l’esport com a element de socialització i de cohesió”. “El Barça l’han fet gran gent com Suñol, que l’ha servit des del compromís i el sacrifici”, ha continuat el cap de Govern, qui ha lamentat en aquest sentit que una “biografia exemplar” com la seva hagi “patit en algun moment l’amenaça de l’anonimat o la ignomínia”. És per això que el president Puigdemont ha volgut agrair la tasca que ha fet el club per “recuperar la seva dignitat” a través de la celebració de l’Any Suñol, que ara es tanca amb la projecció del documental, que ha augurat “excepcional”. “Hem de preservar i difondre la memòria i actuar en conseqüència, en sintonia amb els actes de la gent i del seu sacrifici”, ha reblat el cap de Govern.
 
A banda del president Puigdemont, també han intervingut en l’acte el president i el vicepresident del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu i Carles Vilarrubí, respectivament; el productor del film, Francesc Escribano, i un representant de la família.
 
L’Any Suñol s’ha celebrat durant tot el 2015 coincidint amb el 80è aniversari de l’accés de Suñol a la presidència del Barça, l’any 1935, una figura que Pere Arquillué encarna al documental.
 

3  

Fitxers adjunts

El president Puigdemont amb Queco Novell

El president Puigdemont amb Queco Novell
JPG | 599

El president Puigdemont a l'estrena de 'Josep Suñol: Un crit valent'

El president Puigdemont a l'estrena de 'Josep Suñol: Un crit valent'
JPG | 643

El president Puigdemont a l'estrena de 'Josep Suñol: Un crit valent'

El president Puigdemont a l'estrena de 'Josep Suñol: Un crit valent'
JPG | 932