El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, compareixerà a petició pròpia al Parlament de Catalunya per donar compte de l'estructura i la composició del nou Govern a l’hemicicle. El Govern ha aprovat avui durant la seva reunió setmanal la reestructuració de diversos departaments i els nomenaments de diferents càrrecs directius. La setmana passada, l’executiu ja va aprovar el nomenament dels secretaris generals dels departaments del  Govern en la seva primera reunió després de la presa de possessió dels consellers i el president.
El president Puigdemont es dirigirà a la cambra catalana pocs minuts després de les 10h del matí, un cop el Parlament hagi votat les incompatibilitats dels diputats i s’hagi comunicat la composició de la diputació permanent. Tal i com va explicar el president de la Generalitat després de la presa de possessió dels consellers del seu executiu: "El nou Govern no renunciarà a res i farà les coses el màxim de bé, el màxim d'explicades i el màxim d'implicades possible".
Aquest serà el primer ple del Parlament on el nou president de la Generalitat i els nous consellers s’asseuran als bancs del Govern.