• La portaveu del Govern, Neus Munté, ha comparegut davant els mitjans de comunicació per valorar la intenció del Govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional la Conselleria d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència creada recentment, així com la comissió d’estudi del procés constituent aprovada pel Parlament de Catalunya
  • Munté denuncia la manca de diàleg del Govern espanyol en funcions, que un cop més respon amb “amenaces i recursos” les “aspiracions polítiques legítimes” de Catalunya
Portaveu Munté
El Govern es “referma totalment” en la “plena legalitat i constitucionalitat” de les competències en afers exteriors reconegudes a l’estatut i també a la Llei d’Acció Exterior, unes competències que “han estat exercides amb normalitat i continuaran sent exercides com abans” des del Govern de la Generalitat.
 
Així ho ha assegurat la portaveu del Govern, Neus Munté, en una compareixença davant els mitjans de comunicació per valorar la intenció del Govern espanyol de recórrer al Tribunal Constitucional la Conselleria d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència creada recentment, així com la comissió d’estudi del procés constituent aprovada pel Parlament de Catalunya.
 
“Defensarem amb tots els mecanismes al nostre abast unes competències reconegudes  a l’Estatut i  a la Constitució des del ple convenciment d’estar actuant d’acord  amb la legalitat vigent i per tant amb plena legitimitat”, ha explicat Munté.
 
La portaveu del Govern ha defensat la continuïtat del Departament d’Afers Exteriors “des de la tranquil·litat que les coses estan ben fetes, des de la tranquil·litat que ens empara la llei, la Constitució i l’Estatut d’Autonomia que reconeix aquestes competències a la Generalitat com en moltes altres comunitats autònomes, moltes de les quals desenvolupen aquestes accions”.
 
En aquest sentit, Munté ha argumentat que l’impuls de l’acció exterior és ”imprescindible”  per a la captació d’inversions i per potenciar vincles econòmics, culturals i socials de tota mena. Per aquest motiu, ha considerat que les competències en matèria de política exterior són “irrenunciables” i ha reivindicat  la “plena capacitat” del Govern  d’organitzar-se “com millor considera que pot servir als interessos de la seva gent”  perquè aquest és un “element essencial de l’autogovern”.
 
Munté també ha denunciat un cop més la manca de voluntat d’entesa del govern de Mariano Rajoy: “A Catalunya hi ha un govern que parla de diàleg i mà estesa  i tenim al davant un govern en funcions que està allà on era, responent sempre amb amenaces, recursos i  suspensions”  davant “les demandes i les aspiracions cent per cent polítiques i legítimes” que es fan des de Catalunya.
 
Pel que fa al recurs contra la Comissió d’estudi del procés constituent, la portaveu del Govern ha subratllat que la funció dels parlaments és “parlar, debatre i estudiar sobre tot el que considerin oportú”. “Aquesta  és l’essència del parlamentarisme”, ha conclòs.

1  

Imatges

Portaveu Munté. Foto: Rubén Moreno

Portaveu Munté. Foto: Rubén Moreno 2657

1  

Vídeos

Vídeo íntegre de la compareixença de la portaveu Munté