Pelat de Joan Català
El Théâtre de l’Agora Scène Nationale de la ciutat d’Evry, dins la regió parisenca, presenta del 27 al 29 de gener una programació especial amb Catalunya com a país convidat, el Fenêtre sur la Catalogne. El focus, que té com a objectiu oferir una visió panoràmica de l’escena artística d’una regió concreta, ha programat les actuacions de les companyies artístiques Joan Català, Roger Bernat i Escarlata Circus, i del músic Pep Pascual. Els anys anteriors, el Théâtre de l'Agora havia convidat Bèlgica i Portugal.
 
La companyia de circ Escarlata Circus representarà els dies 27 i 28 de gener l’espectacle Devoris Causa, que des de la seva estrena l’any 2008 dins el festival Temporada Alta ha passat amb èxit per països com França, Itàlia, Dinamarca, Àustria i Alemanya. Seguidament, els dies 28 i 29 de gener, Joan Català oferirà la seva primera creació artística, Pelat, basat en la relació de força que s’estableix entre l’home i la natura, i que representarà fins a tres vegades; els mateixos dies, Roger Bernat representarà en doble sessió La consagració de la Primavera, un espectacle de dansa inspirat en l’obra del compositor Igor Stravinsky. Finalment, el mateix 29 de gener, Escarlata Circus presentarà juntament amb el músic Pep Pascual l’espectacle d’humor Bruits de Cuisine, que posarà el punt i final al focus.
 
Catalogat des del 1999 com a Scène Nationale pel Ministeri de Cultura Francès, el Théâtre de l’Agora d’Evry programa al voltant de 40 espectacles de teatre, dansa, música i circ per temporada. A banda de les exhibicions, també produeix espectacles nacionals i internacionals, fa acompanyaments artístics i acull conferències i tallers. L’elecció de Catalunya per formar part de la programació Fenêtre sur posa de manifest la bona rebuda que estan tenint darrerament les arts escèniques catalanes a França.