El president Puigdemont amb Gerard Piqué
El president Puigdemont amb Gerard Piqué
 
  • El cap de l’Executiu ha presidit la dinovena edició de la Festa de l’Esport Català, que ha reconegut Gerard Piqué i Núria Picas com els millors esportistes del 2015
 
  • El president de la Generalitat ha refermat el compromís del Govern amb el sector, i ha lamentat les dificultats a què han de fer front federacions, clubs i esportistes “pel simple fet de ser catalans”
 
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat aquest vespre durant la dinovena Festa de l’Esport Català “el patrimoni esportiu de Catalunya” que, segons ha subratllat, “no és fruit de l’atzar sinó del compromís i dels valors de la gent d’aquest país”. El president Puigdemont ha presidit l’acte, que organitzen la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el diari Sport i que enguany ha distingit el futbolista Gerard Piqué i la corredora de muntanya Núria Picas com els millors esportistes catalans del 2015. “Ens hi estem malacostumant, però no és un paisatge qualsevol ni és corrent”, sinó que “al darrere hi podem reconèixer la traça de moltes generacions de gent que no ho va tenir gens fàcil, però que esperava que algun dia aquest país pogués excel·lir també en el camp de l’esport”, ha subratllat el cap de l’Executiu, que ha estat acompanyat de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i del secretari general de l’Esport, Ivan Tibau.
 
Durant el seu parlament, el president Puigdemont ha refermat el compromís del Govern de la Generalitat amb el món de l’esport, per la “dimensió cívica i ciutadana” que l’acompanya. “Mirem de mimar-lo especialment, perquè és un tresor”, ha reblat. I ha lamentat en aquest sentit que, tot i que “esperem que no per gaire temps”, les federacions, els clubs i els esportistes catalans hagin de “fer front a moltes dificultats pel simple fet de ser catalans”.
 
 
Catalunya, una potència esportiva
 
Catalunya és una potència esportiva de primer ordre. Més de 4.000 persones s’estan formant als 8 centres de tecnificació esportiva, 400 dels quals són esportistes d’elit que ho fan al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat. En total el país compta amb 72 federacions i unions esportives i un total de 8.000 clubs federats. L’activitat esportiva mou 91.000 treballadors i representa el 2,1% del PIB català. Des del Govern de la Generalitat es treballa, entre d’altres, per incrementar la pràctica esportiva com un factor de salut, per millorar la xarxa d’equipaments i instal·lacions del país, per impulsar la projecció internacional de l’esport català i per acompanyar les entitats i associacions esportives del país.
 
 
Els guardonats de la Festa de l’Esport Català
 
Durant la gala, el president Puigdemont ha lliurat a Gerard Piqué i Núria Picas el premi als Millors Esportistes Catalans de l’any 2015. “El Gerard i la Núria no només simbolitzen els èxits esportius, sinó que són un exemple de superació, i expressen un compromís amb el seu país i amb la seva gent, que va molt més enllà de l’esport”, ha manifestat Carles Puigdemont.
 
A més d’aquest guardó, també s’ha reconegut el ciclista Marc Soler i la tennista Paula Badosa com els Esportistes amb més Projecció. El Premi Seny Esportiu ha recaigut en l’àrbitre de voleibol Diego León, que porta més de 50 anys dedicat a aquest esport, com a jugador, àrbitre internacional i membre del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics Barcelona’92. El Premi a la Millor Gestió Federativa ha estat per a la Federació Catalana de Tir amb Arc (FCTA) per fomentar l’esport base amb la creació de diferents escoles de tir amb arc, i el Premi Esperit Esportiu, per a Valentí Huch, l’esportista federat més veterà de l’Estat espanyol. Santi Freixa ha estat reconegut amb el Premi a l’Esportista Llegendari en reconeixement de la seva trajectòria en l’hoquei herba, mentre que el FC Barcelona ha estat reconegut com l’equip que ha donat més èxits a l’esport català.
 
Durant la cerimònia també s’ha fet un reconeixement especial a diverses entitats esportives centenàries. Les entitats guardonades són la Federació Catalana d’Atletisme, el Club Esportiu Portbou, el Club Futbol Amposta, el Club Esportiu Premià, el Club Esportiu Sagrerenc, el Club Futbol Ulldecona i el Club Futbol Santpedor.
 

3  

Fitxers adjunts

El president Puigdemont amb Gerard Piqué

El president Puigdemont amb Gerard Piqué
JPG | 3019

El president Puigdemont amb Núria Picas

El president Puigdemont amb Núria Picas
JPG | 1373

Fotografia de grup

Fotografia de grup
JPG | 2758