• Catalunya ha estat escollida juntament amb Canadà i Rússia per presentar les oportunitats de negoci en els sectors smart cities, mobile i connectivitat.
 
  • El congrés, organitzat pel grup Times of India, reunirà un miler d’empresaris i representants institucionals de tot el món el 29 i 30 de gener a Nova Delhi.
               
  • El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, donarà a conèixer l’estratègia smartCAT que vol fer de Catalunya una smart region de referència internacional.
 
 Catalunya participarà els pròxims 29 i 30 de gener al congrés econòmic Times Global Business Summit 2016 (http://www.et-gbs.com) a Nova Delhi (Índia) com a regió convidada, juntament amb Canadà i Rússia. Catalunya ha estat escollida per presentar-hi les oportunitats de negoci en els sectors mobile, connectivitat i smart cities, en un certamen organitzat pel grup Times of India que reunirà un miler d’empresaris, economistes i representants institucionals de tot el món, entre els quals destaca el primer ministre de l’Índia, Narendra Modi.  
 
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Puigneró, donarà a conèixer en el marc del congrés l’estratègia smartCAT, que té l’objectiu de fer de Catalunya una smart region de referència internacional. El programa integra iniciatives que fan ús de la tecnologia i el big data en sectors com l’educació, l’e-commerce o la salut. Al congrés també es presentarà la iniciativa Mobile World Capital Barcelona com a exemple de transformació de ciutats a través de l’aplicació de la tecnologia mòbil.
 
La intervenció de Catalunya serà dissabte, 30 de gener, a les 10:00 hores (hora a l’Índia). A banda de Puigneró, també hi participaran el fundador de l’entitat Smart Cities Council India, Pratap Padode, i el director de l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions de la Generalitat a Mumbai, Suprio Bose. L’empresa catalana Applus Idiada i la companyia índia Balaan Group explicaran les característiques de la seva col·laboració empresarial.
 
L’impuls del sector smart cities a l’India

El govern indi ha posat en marxa el programa Smart Cities India amb l’objectiu d’impulsar la creació al país de 100 ‘ciutats intel·ligents’ l’any 2022. Per aconseguir-ho, hi ha destinat un pressupost de 15.329,26M$, i espera atraure també capital estranger. El pla contempla la construcció de metròpolis connectades, amb la millora dels subministraments elèctrics i l’automatització de la recol·lecció de deixalles, així com l’impuls a les infraestructures mèdiques.
 
Actualment, el 31% de la població índia viu a les grans ciutats, on es genera el 63% de l’activitat econòmica. La població urbana no para de créixer i s’estima que l’any 2050 prop de 843 milions d’indis viuran en regions urbanes.
 
Les relacions comercials entre Catalunya i l’Índia

La inversió de l’Índia a Catalunya suma l’any 2014 el 61,5% del total invertit a l’Estat espanyol. Pel que fa a les exportacions catalanes a l’Índia, la xifra ha augmentat un 16,7% en el període gener- novembre de 2015 respecte el mateix període de l’any anterior, assolint els 300,8M€.
 
Les vendes de les empreses catalanes al país asiàtic són principalment de productes químics orgànics (16,1% del total exportat), maquinària (16,1%) i components de vehicles (7,4%). Les exportacions catalanes representen el 25% de les exportacions de l’Estat espanyol a l’Índia.
 
 
 
 -----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través del Saps Com?!:
A Twitter:  @sapscom
Al canal de Youtube: SapsCom