FOTO

 

 

  • El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha assistit avui a Girona al Congrés de l’Associació de Caps i Comandaments de Policia Local a Catalunya (ACCPOLC).
 
Durant la seva intervenció, el conseller ha anunciat que “en els propers dies m’adreçaré a tots els alcaldes de Catalunya amb Policia Local oferint-los la participació en el procediment de detecció de radicalització islamista de proximitat a través de les policies locals (Proderai Proximitat) per tal que organitzem unes jornades especifiques per incrementar i implementar aquest procediment. “Ens hem de dotar d’eines que ens ajudin a  estar preparats davant l’amenaça gihadista”, ha afegit.
 
Jané ha insistit en que “per fer possible que el valor “seguretat” s’enforteixi ens cal la coordinació i la proximitat, i el contacte directe amb les policies locals és un element cabdal”.
 
El conseller també ha recordat que estem en l’alerta 4 sobre 5 i que els mossos d’esquadra, al igual que les policies locals estan activats per combatre aquesta amenaça que és global. Malgrat tot, el conseller ha dit que “no podem descuidar la gestió de la seguretat en el dia a dia” .
 
A l’acte, que ha tingut lloc al Palau de Congressos de Girona, també hi han assistit l’alcalde Girona, Albert Ballesta; l’intendent president de l’ACCPOLC, Joan Antoni Quesada; el delegat de la Generalitat de Catalunya a Girona, Eudald Casadesús; i el director general d’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, entre d’altres personalitats.