• Carles Puigdemont considera “insubstituïble i impagable l’esforç social” i creu que “Catalunya n’ha de fer bandera”
  • El president ha participat en una trobada per mobilitzar l’empresariat en la lluita contra la pobresa i per a la igualtat d’oportunitats, durant la qual s’ha presentat el programa pilot  #INVULNERABLES, dirigit a infants que viuen en un context de vulnerabilitat i per donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes
  • Prèviament, el cap de l’Executiu ha visitat el Banc dels Aliments de Manresa
El president Puigdemont ha visitat la Fundació Rosa Oriol-Banc dels Aliments
El president Puigdemont ha visitat la Fundació Rosa Oriol-Banc dels Aliments
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat aquest matí, a Manresa, durant una trobada per mobilitzar l’empresariat en la lluita contra la pobresa i per a la igualtat d’oportunitats, que Catalunya vol “fer un país decent i digne, que vol dir fer un país lliure de pobresa, marginació i exclusió social”. “Ja fa dècades i segles que aquest país va decidir mirar cara a cara aquests problemes”per fer-hi front, ha assegurat.
 
En el decurs de l’acte de presentació del programa pilot #INVULNERABLES, dirigit a infants que viuen en un context de vulnerabilitat i per donar resposta a les necessitats bàsiques no cobertes, el president ha lloat “l’esforç col·lectiu i tenaç” de la societat catalana en aquest camp. Ha subratllat que el “compromís social” és “insubstituïble i impagable” i ha assegurat que és una “qüestió transversal” de la qual s’ha mostrat convençut que “cal fer-ne bandera com a país”.
 
Pel president, “no es tracta d’un compromís discrecional, ni elecció arbitrària, ni d’un compromís eludible”, perquè “l’entomem col·lectivament, perquè és una decisió de país”, i ha afegit que “aquesta és la manera com els països decents afronten aquestes responsabilitats”.
Davant prop de 200 empresaris i directius de la comarca del Bages, i després de reconèixer que les dades estadístiques sobre pobresa són una mica millors que les de l’Estat espanyol i no se situen gaire lluny de les mitjanes europees, ha alertat “Catalunya no es pot permetre”, per exemple, que encara una de cada cinc persones a Catalunya pateixi pobresa.
Per tot plegat, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, l’Obra Social “la Caixa”, la Fundació FC Barcelona i la Fundació Rosa Oriol impulsen aquest programa amb la voluntat d’iniciar el camí que marquen els Objectius de Desenvolupament Sostenible, aprovats en l’Agenda 2030 de l’Assemblea de les Nacions Unides pel que fa a l’eradicació de la pobresa.
 
El programa presentat avui, que oferirà acompanyament i suport integral a la família, així com orientació a pares i mares promovent la igualtat d’oportunitats, es durà a terme a més de Manresa, a Figueres, Manlleu, Lloret de Mar, el Vendrell, Tortosa, Salt i el barri de la Mariola, a Lleida. La tria s’ha fet d’acord amb l’equilibri territorial i en funció dels resultats dels Indicadors del risc de pobresa i exclusió social: indicadors de renda, de desocupació, de protecció social i de demografia per desenvolupar aquesta experiència pilot. Es tracta, doncs, de desenvolupar un paquet de mesures d’inversió social amb un impacte territorial.
 
L’objectiu és treballar de forma innovadora a favor de la família i de la infància, per esdevenir plegats –administracions, empreses, particulars, educadors, professionals liberals, etc.– actors coresponsables en la tasca de garantir igualtat d’oportunitats a les persones.
 
A la trobada celebrada aquest matí també hi han pres part l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró; el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner; la presidenta de la Fundació Rosa Oriol, Rosa Tous, i Sor Lucía Caram. També hi han estat presents la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà; el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, i la presidenta honorífica de la Fundació Banc dels Aliments, Rosa Oriol, entre d’altres personalitats.
 
Prèviament a aquest acte, el president Puigdemont ha fet una visita institucional a l’Ajuntament de Manresa i ha visitat també la Fundació Rosa Oriol-Banc dels Aliments.

1  

Fitxers adjunts

El president Puigdemont ha visitat la Fundació Rosa Oriol-Banc dels Aliments

El president Puigdemont ha visitat la Fundació Rosa Oriol-Banc dels Aliments
JPEG | 1540